Week 3 en 4 – een beetje afwisseling

17 oktober – 28 oktober 2022

Hey iedereen, hoe is het daar in België. Ik heb gehoord dat het daar heel mooi weer was het afgelopen weekend!

Ondertussen zijn week 3 en 4 voorbij gevlogen. Af en toe heb ik al eens een ideetje aangereikt dat we hebben geprobeerd in de therapie. Doordat de therapie vorm gegeven wordt door het kind is het natuurlijk niet altijd mogelijk om wat voorzien is ook effectief te kunnen uitvoeren. Flexibel zijn is hier zeker en vast heel belangrijk.

De kinderen beginnen mij ook al wat te kennen. Zo is er bijvoorbeeld een jongen dat mij altijd betrekt bij zijn spelletjes. Hij heeft verschillende namen voor zoals bijvoorbeeld lisica (vos) en lizalica (lolliepop), maar hij noemt mij ook vaak bij mijn naam. Hoe komt het nu dat hij mij lisica en lizalica noemt? De eerste drie letters klinken hetzelfde als mijn naam.

Op dinsdag 25 oktober zijn enkele ergotherapeuten en ik naar een school gegaan om er een workshop te geven aan een klas. De workshop was gericht om zowel de kinderen als de leerkracht van de klas te laten ervaren hoe het is dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, sensorische integratie stoornis te hebben.
Het was een leuke ervaring om te zien hoe de kinderen alle opdrachten uit probeerde en dan zeiden dat het makkelijker leek dan het effectief was.

Op donderdag 27 oktober was het wereld ergotherapie dag. Speciaal voor deze gelegenheid werd er een lezing georganiseerd. Dit is georganiseerd door HURT (Kroatische verening voor ergotherapeuten). De therapeuten van Artis maken hier deel van uit. Op het einde van de dag werd er nog Tea4OT georganiseerd via zoom. Het is een groep met ergotherapeuten die komen zowel uit Kroatië, maar ook uit USA en ik uit België. Het onderwerp dat behandeld wordt is Mindfull vs Mind ful, hoe we in de drukke maatschappij toch onze rust kunnen vinden.

Zo dit was wat ik heb gedaan de voorbije 2 weken. Nu is het tijd voor weekend

Bok!