Van mist en wolken naar de zon!

Zaterdag 29 oktober 2022

Dobar dan (goeiedag)!

Ondertussen zit ik bijna de in de helft van mijn buitenlandse ervaring. Mijn ouders zijn hier voor enkele dagen, het is wel verschieten want ik praat nog een keer Nederlands.

In de voormiddag heb ik gewerkt aan mijn stagerapport, therapie voorbereid, een interventie uitschrijven. Dit moet natuurlijk ook gebeuren!
In de namiddag zijn we dan vertrokken naar Zrinski mine. De mijn is gelegen in het natuurpark Medvednica. Het park strekt zich uit over de bergen dat rond Zagreb liggen, hierdoor ligt Zagreb eigenlijk in het dal. We zijn hier vertrokken met heel mistig weer. Het was ongeveer 35 minuten rijden met de auto naar de mijn. Naarmate we steeds verder en verder aan het rijden waren zagen we de mist tussen de bergen en tussen de bomen. Tot we op een gegeven moment boven de wolken waren en we dit uitzonderlijke zicht kregen. Het was echt adembenemend, we stonden precies voor een zee van wolken. We zijn dan natuurlijk ook gestopt om foto’s te nemen van dit prachtige zicht. 🌅

 

Daarna zijn we verder gereden naar de mijn. Toen we daar aankwamen bij de chalet hebben we eerst iets gegeten en genoten van de zon, daarna zijn we vertrokken te fout naar de mijn. Klein detail: volgens de instructies op de website was het een 5-tal minuten wandelen naar de mijn vanaf de chalet. We zijn een klein beetje fout gelopen en hebben in totaal 30 minuten gewandeld voor we aankwamen aan de ingang van de mijn. Als een moderne padvinder heeft mijn papa dan toch de juiste weg gevonden (met behulp van google maps natuurlijk). We hebben in de mijn 30 tal minuten uitleg gekregen van een gids. Spijtig genoeg konden we niet door alle gangen gaan want er waren enkele ingestort. Dit komt omdat wanneer het regent vullen de gangen zich met water en hierdoor worden de balken rot.

In Zagreb kan je ook naar een kabelbaan gaan, omdat we dicht in de beurt waren (15min), hebben we besloten om toch er naar toe te trekken en een ritje op de kabelbaan te doen. Het is een 5 km lange baan en het was echt heel prachtig om het uitzicht te zien vanuit de kabin en op de top van de berg. Hier zijn enkele foto’s. Geniet ervan

Zo dat was mijn zaterdag hier, tot de volgende keer! 👋🏼