Pech, pech… en nog eens pech

Het is tijd voor ontspanning dachten we…

Vrijdag waren we van plan om een bierfabriek te bezoeken zodat we typische Z-Afrikaanse bieren konden proeven. Dit verliep niet zoals verwacht. ’s Ochtends hadden we een taxi geregeld die ons op tijd zou komen halen. Op het afgesproken uur waren we buiten op hem aan het wachten. We gaven hem een kwartier speling want op tijd komen is hier in Afrika een breed begrip. Na een halfuur besloten we hem toch op te bellen. Hij vertelde ons dat hij bezig was met andere klanten en dat hij een collega had gestuurd. Deze persoon hebben we nooit gezien! Onze afspraak in de bierfabriek was om 16 uur maar toen waren we nog steeds thuis. Gefrustreerd besloten we om iets in het dorp te gaan drinken. Een glaasje wijn hadden we zeker nodig!! Lekker 🙂

Na deze tegenslag was onze uitstap van zondag (beklimmen van Table Mountain) ons enige lichtpuntje van het weekend. We waren al aan het stressen omdat we die dag ook een taxi nodig hadden. Ons gastgezin heeft ons aangeraden om een taxi te bestellen via de Uber-app omdat deze meer betrouwbaar zijn. Je kunt een Uber niet op voorhand bestellen. Dit moet je enkele minuten voordat je vertrekt doen. Dit wilt zeggen dat we dit zondag vroeg in de ochtend moesten doen. Een app gebruiken vergt natuurlijk een internet verbinding (WIFI), maar dit is geen probleem voor ons omdat we wifi thuis hebben. Dat was maar een gedacht… Zondag ochtend staan we heel vroeg op (6u) om onze Uber te bestellen. We doen onze wifi op onze smartphone aan en….. GEEN internetverbinding. Van alle dagen dat we hier al zijn beslist de wifi om zondag niet te werken, juist wanneer we die het meest nodig hadden. Ons gastgezin was nog aan het slapen, we hadden een taxi opgebeld maar die lag nog in zijn bed. We waren hopeloos en dachten dat deze dag ook verpest ging zijn. Een kwartier voor we eigenlijk op onze bestemming moesten zijn (7u), besloten we om ons gastgezin wakker te maken. Ze stelden voor om ons te voeren maar tegen een vergoeding (prijs die we aan de taxi zouden geven). Dit was onze enige optie. We kwamen uiteindelijk maar een kwartier te laat.

We gingen met twee ervaren bergbeklimmers die de weg goed kennen. Na al die drama moesten we ons hoofd leegmaken en al het ongeluk vergeten om van deze dag maximaal te kunnen genieten. En dit hebben we dan ook gedaan !!! Het klimmen duurde 4u30 en we hebben 14km gestapt. We waren doodop maar het was meer dan de moeite waard. We hadden nog nooit zo’n mooie uitzichten gezien. We raden iedereen aan om Kaapstad ooit eens te bezoeken.

Ons weekend was toch geslaagd 🙂