Aankomst

Buenas días!

Enkele dagen geleden kwamen wij aan in Masaya na een reis van 24 uur. Het huis waar we in verblijven is groter dan verwacht. Het heeft leuke slaapkamers, een praktische keuken, een koude douche en een gezellige binnentuin met typisch Nicaraguaanse hangmatten.

Na een rondleiding door het kleurrijke stadje door gastheer Josh startten we onze eerste Spaanse les met Alex. Deze verliep vlot. Op de foto zie je ons met Alex na onze eerste les. 

Op vrije momenten zijn we erop uitgetrokken om het stadje te verkennen. De vele kleuren en geuren typeren Masaya.  We hebben ook al de plaatselijke keuken verkend in een restaurant op nog geen twee minuten wandelen van ons huis. Het gerecht was een enorme meevallen waardoor we ons met veel plezier verder zullen verdiepen in de Nicaraguaanse keuken.

Deze ochtend trokken we voor het eerst naar het ziekenhuis waar we stage zullen volgen. We waren behoorlijk zenuwachtig, maar dit bleek al snel onnodig te zijn.  De oogarts is een enthousiaste, lieve vrouw die ons met veel plezier zal begeleiden. We kunnen niet wachten om volgende week woensdag van start te gaan.

Dit weekend is ons eerste vrije weekend en we zullen onder andere de vulkaan en het meer van Masaya gaan bezoeken.

Besos
Bieke & Justine!