Week 6: désert de Lompoul

Salam alaykum iedereen,

Ondertussen zit ik al aan mijn 6de week in Dakar. Wat gaat de tijd hier snel. Ik heb het gevoel dat ik gisteren aangekomen ben en dat ik morgen al moet vertrekken. Maar ja… ik heb nog enkele weken te gaan en moet ervan genieten zoals ik deze week heb gedaan.

Deze week ben ik begonnen aan mijn 5de stageweek. Geleidelijk aan begin ik het centrum Aminata Mbaye helemaal gewoon te worden. Ik heb een eigen uurrooster met de verschillende individuele therapie evenals de groepstherapieën. Wel begin ik het geleidelijk aan moeilijk te hebben met het uitvinden van nieuwe interventies. Aangezien ik het hier doe met heel weinig materiaal, materiaal dat ikzelf meenam uit België, begint mijn inspiratie op te geraken. Ik merk dat ik deze week vaak activiteiten deed die de vorige weken al aanbod kwamen. De kinderen en het personeel hier vinden deze leuk en leerrijk, maar ik heb wel het gevoel dat ik een beetje vastzit met mijn interventies.

Daarom besloot ik om woensdag nieuwe activiteiten te voorzien. Dit deed ik de hele voormiddag. De namiddag zat ik aan zee samen met de andere studenten. De laatste dagen is het hier heel warm waardoor een hele dag thuisblijven heel moeilijk is.

Donderdag en vrijdag waren het normale dagen. Na mijn stage, nam ik de tijd om een beetje te werken voor school. Ik kan dit doen op ons dak waar de zon elke dag harder en harder schijnt.

Om mijn week goed af te sluiten, ging ik deze week met 7 andere studenten naar ‘Le dessert de Lompoul’. We vertrokken op zaterdag en namen hiervoor een privé taxi. De chauffeur was een goede vriend van de gids van de organisatie waarmee we naar Senegal kwamen. Lompoul is een plaats dat ver van Dakar ligt waardoor we zeker 4 uur onderweg waren. Hier brachten we onze nacht door in een luxueuze tent midden in de woestijn. We werden verwelkomd met een lekker drankje en maakten voor de allereerste keer een ritje op een dromedaris. Later was dit op een quad. Onze avond sloten we af met vele lekkere hapjes, een smakelijke maaltijd en een typisch Senegalees concertje bij het kampvuur. Alvorens terug te keren naar ons gastgezin deden we nog een tochtje met een jeep doorheen de woestijn.

Na een gezellige avond en korte nacht in het dessert gingen we na het ontbijt terug naar ons gastgezin. Daar profiteerde we van het strand dat op 5 minuten van het huis is.

Hieronder nog enkele sfeerbeelden van de week:

Ba bénéne yone