Week 7

Salam aleykum iedereen, 

Doordat mijn voorlaatste stageweek wat anders verliep dan verwacht, werd de blog wat uit het oog verlopen. Maar hier is hij dan; de blog van mijn voorlaatste stageweek.

Na een doodnormale stagedag op maandag, verliep de rest van de week helemaal anders dan verwacht. Door politieke redenen werd het land gedurende drie dagen stopgezet. Over heel het land kwamen mensen in opstand tegen hun huidige president. Dit omdat hij zijn tegenstander in de gevangenis wil steken voor een misdaad die hij nooit begaan zou hebben. Ook zijn ze het beu van de manier waarop de politiekers over hun land regeren. Hierdoor waren er overal rellen waardoor naar mijn stageplaats gaan zeer gevaarlijk was. Daarnaast was ik van de organisatie ‘Sunu-Senegal’ en mijn stageplaats verplicht om dinsdag tot en met donderdag thuis te blijven. dit allemaal zorgde ervoor dat ik gedurende 3 dagen niets anders gedaan heb dan werken voor school en interventies plannen voor mijn laatste week.

Pas op vrijdag keerde ik terug naar mijn stageplaats. Maar die dag heb ik niet zoveel moeten doen omdat de meeste kinderen nog afwezig waren door de rellen.

In het weekend kon ik een beetje genieten van de week. Samen met andere kinderen besloten wij zaterdag naar het strand te gaan. Wel was het heel warm waardoor ik een zonnesteek kreeg. Dit hield mij niet thuis omdat we de volgende dag samen met andere studenten voor een tweede keer naar île de gorée gingen. Na een heftige week met al de rellen zocht ik naar rust. Omdat dit altijd ver te zoeken is in Yoff. Het eiland was zeer gezellig ingekleed met kleine straatjes, huisjes met een Zuid-Franse stijl en mooie uitzichten over de zee. Toch werd deze af en toe verstoord door de opdringerige marktkramers. Ze klampen zich bijna aan je vast om van alles te verkopen. Maar in het algemeen was dit zeker een leuke uitstap.

Vandaag begin ik aan mijn laatste stageweek. Ik kan het bijna niet geloven maar mijn avontuur zit er bijna op. Ook mijn evaluatie gaat deze week door. Ik ben alvast benieuwd naar hoe deze gaat verlopen. Zondag vertel ik jullie wat meer hierover.

Hieronder nog enkele beelden van de voorbije week:

Tot zaterdag!