Premier pas dans l’hôpital

 

Bonjour!

Mijn eerste week in het ziekenhuis is goed verlopen en was alvast zeer leerrijk. Er zijn in de dienst ergotherapie maar liefst 10 ergotherapeuten aanwezig. Dit is het meeste wat ik heb meegemaakt. Wel werken ze per twee samen met een andere doelgroep of pathologie(ën). De verschillende doelgroepen zijn: personen met rugklachten, personen met neurologische klachten, personen die een CVA hebben gehad, personen die uit een coma ontwaken,.. Ook is er een dagcentrum met mensen die naar het ziekenhuis komen voor verschillende redenen, nl.: een orthese of rolstoel aanpassen, assessments afnemen, re-educatie,.. Ik heb dus de eerste week veel geobserveerd om de werking van de dienst goed te begrijpen en ik heb aan de ergotherapeuten verteld wat ik al als stage gedaan heb in België en hoe ik dit ervaren heb.

Ik loop stage samen met een andere stagiaire uit Lille, maar we hebben natuurlijk niet dezelfde stagementor(en). Zij is meer bezig met mensen met rugklachten, terwijl ik meer in de dienst van neurologie stageloop. Gedurende de tweede week heb ik al een paar patiënten kunnen behandelen onder toezicht van mijn stagementoren. Dit is momenteel goed verlopen, mijn enige moeilijkheid is om steeds het Frans van Frankrijk te praten. Soms durf ik wel nog eens een Belgisch woord te gebruiken, wat bij patiënten voor (een kleine) verwarring zorgt. Ik probeer me natuurlijk aan te passen, maar de patiënten vinden het zeker niet erg als dit gebeurt.

Morgen krijg ik de kans om een sessie van auto-simulatie te volgen met mijn stagementor en een patiënt die een CVA heeft gehad, maar goed hersteld is en dus graag opnieuw met de auto wilt rijden. Deze simulatie gaat dus weergeven of hij dus degelijk wel of niet opnieuw mag rijden.

Ik kijk er alvast naar uit!

((foto’s van de dienst volgen nog))