Werkveldervaring: week 5

Hier zijn we dan eind van stageweek vijf. Deze week was een speciale week, op maandag kregen we bezoek van een hotel. Pasitos de Luz leeft op basis van giften (geld, materiaal eten…). Dit hotel kwam maandag op bezoek en had voor al de kinderen en personeel een uitgebreid ontbijt mee. Na het ontbijt kregen de kinderen ook een optreden van twee clowns. De kinderen hebben ontzettend genoten van de ochtend. In de namiddag was het dan weer tijd voor les en therapieën.

De andere dagen leken op de vorige weken met per dag ongeveer zes therapieën en het helpen bij het maaltijdgebeuren. Maar wanneer de klas een activiteit buiten krijgt doe ik deze ook mee en werk ik niet met een kind individueel. In Pasitos de Luz vinden ze het namelijk belangrijk dat de kinderen voldoende buiten komen.

Op vrijdag was het bijna Halloween. De kinderen mochten zich verkleden en dansen. Ze mochten ook halloween films kijken. Het was echt een feest. In de namiddag kwamen mijn ouders op bezoek op de stageplaats. Ze zijn in de Ochtend in Mexico toegekomen. Ik heb ze dan een rondleiding gegeven door het prachtige gebouw en hun de kinderen laten ontmoeten.

 

Zo nu is het tijd voor een week herfstvakantie.