No time to waste!

Zoals de titel al doet vermoeden hadden we deze week geen tijd te verliezen. Heel de tijd haasten om overal op tijd te raken, maar desondanks is het een toffe week geweest!

Om te beginnen bij het begin, maandag stonden we zoals gewoonlijk op tijd op om te vertrekken richting stage. ’s Avonds hadden we besloten om naar ‘Erasmus in schools’ te gaan. Een lezing in verband met het schoolsysteem in Finland, best wel interessant, maar na een vermoeiende stage dag was het toch wel wat lang! We kunnen er voor kiezen om naar een klas te gaan en wat te vertellen over ons land en de kinderen zo wat bij te leren op een leuke manier. We zullen dit waarschijnlijk niet doen aangezien het met de stage nu al zo druk is en we geen tijd hebben om dit nog voor te bereiden.

Dinsdag was er opnieuw stage, en nadien zijn we naar een workshop over t-shirt design gegaan. We kochten op stage een goedkope t-shirt die we nadien konden bedrukken in de workshop. Hier moesten we een schets maken, wat voor ons al heel moeilijk was! Uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd een rendier op papier te zetten. Deze moesten we nadien over tekenen op het dikker papier waaruit we een sjabloon zouden maken. Nadien konden we dan starten met het bedrukken van de t-shirt. Het resultaat mag er best wezen vonden wij!

IMG_3056

Woensdag hadden we na de stage en een nieuwe Finse les een internationaal diner. ESN organiseerde dit, iedereen kon een specialiteit van zijn land meenemen en zij voorzagen wat Finse specialiteiten. Iedereen kon deze dan proeven. Wij zelf hadden geen tijd iets te maken, maar de andere Belgen hadden vlaai gemaakt. Deze viel heel erg in de smaak! We hebben veel verschillende dingen kunnen proeven en zijn tot het besluit gekomen dat Chinezen, Thaise mensen en Mexicanen ongelooflijk pikant eten.

International dinner

International dinner

Alles proeven :)

Alles proeven 🙂

Belgische specialiteit!

Belgische specialiteit!

11001473_10204300092835674_1590032346_o

Tijdens het aanschuiven aan een van de standjes waren onder elkaar in het Nederlands aan het praten. 2 jongens achter ons waren een hele tijd aan het babbelen, waarop ellen vroeg ‘Why are you laughing?’, antwoordden ze: ‘omdat we jullie verstaan’. 2 nieuwe Belgische jongens die die dag gearriveerd waren, zo konden we ook even snel kennismaken. 2 studenten kinesitherapie die ook stage zullen lopen in Masku. En onze plaats in de auto innemen! Nu moeten we met 4 in een krappe auto kruipen, dat belooft voor de rit van morgen!

Donderdag hadden we na stage onze laatste verplichte les van Get Finternational. Nadien hadden we met de Belgische meisjes afgesproken om iets te gaan eten in de Splizeria. Het werd heel gezellig en we hebben nogmaals goed gegeten daar! Bij het thuiskomen vroeg 1 van onze kotgenoten, zoals iedere dag voordien ‘Why so late?’ hebben we maar uitgelegd dat wij een druk programma hebben gehad.

Splizeria

Splizeria

Vrijdag was een gewone dag, waarna we aan een rustig weekend konden beginnen. Na de drukke week hadden we besloten het rustig aan te doen en wat aan de thesis en andere schooltaken te werken. Op onze verdieping zijn er verschillende studenten dus het is wel leuk om dat samen te kunnen doen. Zo hebben we er een gezellige valentijnsdag van gemaakt met de andere studenten!

10392466_10203893391998449_8799131467309827108_n

We hebben dit weekend ook 2 spelletjes gemaakt om morgen op stage te gebruiken. Allebei voor het verbeteren van de handfunctie. Hopen dat de patiënten het willen doen en de mentoren het goed vinden!

Handfunctie spel

Handfunctie spel

Finger twister

Finger twister

Om het weekend af te sluiten kregen we een prachtige zonsondergang. Wat wil je nog meer?

IMG_3059

Tot de volgende!

Dit bericht is geplaatst in Aankondigingen. Bookmark de permalink.

4 reacties op No time to waste!

  1. Vake schreef:

    Dat t shirt met “besnorde” elandmotief mogen jullie voor mij ook maken 🙂
    Ik krijg stilaan den indruk dat jullie Finland nog gaan missen…
    Genieten jullie volgende week maar tegen 200 per uur van jullie weekje tussen de lappen!

    • ellenmarjaux2 schreef:

      Oke! Ik zal eens kijken of er een t-shirt in uw maat is 😉
      We zullen zeker en vast volgende week het er is goed van nemen, en dan begint de countdown tot jullie bezoek!

  2. Polle schreef:

    Ik kan enkel zeggen: geniet geniet geniet! Maar dat doen jullie duidelijk al! Ik ben heel fier dat jullie het zo goed doen! Super leuke foto’s ook.
    Ellen, ik mis u echt super hard! Maar ook daar: Fu Tu Re hé!
    XXX

    • ellenmarjaux2 schreef:

      He Polle!
      We zijn inderdaad aan het genieten! Allee, als we tijd vinden tussen de vermoeiende stage door 😉
      Volgende week een weekje congé in Lapland, dus dan volgen er ongetwijfeld nog leuke blogverhalen!
      Ze kennen hier trouwens ‘You and me’ ook 😉 Moest direct aan u denken!!
      Tot snel! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *