Week 7: Kreeft, auto’s, Enothe, eten, een kleptomaan, lichtjes en spelen

Bok!

Week 7 is alweer geëindigd. Het viel een beetje in dezelfde lijnen van week 6. Bij de therapieën kunnen we nu zelf ook dingen doen terwijl onze mentoren een babbel slaan met de ouders. Ook de kinderen beginnen ons nu echt te herkennen en initiatief te nemen naar ons toe. Zo navigeert mijn (ellens) volgclient nu meer naar me toe voor activiteiten, guiding of gewoon hulp. Ik heb ook kunnen spelen met een ander kind waarbij we zelfs de eerste keer dat hij ons zag, we naar de bureau moesten.

No description available.Ik werd gebeten door dit ding

Donderdag was er een assessment van een tweeling. Daarnaast speelde we die avond zelf nog met het broertje van een van onze clienten.

No description available.De autocollectie

Tijdens de week hebben we nog maar eens mogen ervaren hoe uitzonderlijk onze mentoren wel niet zijn. Niet alleen maakte ze de wet van ergotherapie in Kroatië, nee nee. Ze hebben ook op hun eigen houtje het ENOTHE congres in Zagreb georganiseerd. De regering had wel toegezegd voor het congres te houden, maar zij gingen het niet doen. Het team heeft zelf in TWEE MAAND het hele congres op poten gezet. Weinig tot geen funds. Door hun community based approach ( bv. goodiebags gemaakt door vrouwen die hun job kwijtwaren, schilderijen van mensen waarbij ledematen werden geamputeerd. etc.) konden ze er een organiseren waar zelfs nu nog over word gepraat. Als odisee nog eens gastdocenten nodig heeft, zij spreken vanuit DE passie die vele ergotherapeuten in spe nodig hebben en wanneer ze iets vertellen hang je aan hun lippen uit pure interesse.

Naast het Enothe congres was er nog een onderwerp waarover we hebben gebabbeld. Uit de praktijk ondervindt het Artis Team de veel voorkomende link tussen jongens met autisme en hun zus die met adhd gediagnosticeerd wordt. Echter vindt Sasa dat er veel mis gediagnosticeerd wordt voor meisjes in functie van autisme. Ze wil daarom een beter gedifferentieerde diagnose criteria die toepasbaar zijn op meisjes die o.a masking in acht nemen.

Het team is echt een warm en gezellige groep die vaak zorgt voor eten bij zowel goede als slechte momenten:

No description available.No description available.

En er was deze week ook een kleptomaan tussen de kindjes. Ineens stond er een papa aan de deur met deze mooie zak.

No description available.

Het weekend dan, want dat was er ook 😉

In het weekend hand ik bezoek van mijn beste vriendin, en hadden wij even geluk. Zagreb organiseerde het Festival of Light. Zaterdag zijn we daar met zen 3 door de donkere straten van zagreb gelopen samen met nog heeeeel veel andere. Hoewel we een paar keer de weg kwijt waren, hebben we toch een leuke tijd gehad!

No description available.No description available.No description available.

No description available.“Geven mijn tanden ook zo veel licht als die van Ellen?”

Daarna zijn we EINDELIJK naar het Ethnographic Museum of Zagreb kunnen gaan voor de tentoonstelling over kinderspeelgoed. Daar hadden we het echt wel naar onze zin 😉

No description available. No description available.

No description available.Opzoeken hoe dit spel juist werkt.

No description available.De kunstenaar uithangen

No description available. No description available.No description available. No description available.

En soms is een kroatische delicatesse noodzakelijk

No description available.

In memorial: No description available.