laaste stagedag

Heyyy,

Gisteren was mijn laatste stagedag in Fedasil Machelen. We hebben op mijn laatste dag samen met de bewoners gekookt. Ze konden zelf kiezen wat we gingen koken. De bewoners hebben voor gerechten gekozen uit hun land van herkomst. Op deze manier konden de bewoners hun gewoontes en anderen met de bewoners delen. Het was ook fijn en leuk om te doen.

Het was voor mij in het algemeen een heel leerrijke stage. Deze stageplaats heeft me veel opportuniteiten geboden. Ik heb competenties en talenten van mezelf ontdekt. Ik besefte het na een tijdje dat ik meer kon dan wat ik zelf dacht. En als he dit beseft geeft het je nog meer kracht en moed om nog meer uit te proberen.

Ik ben ook uit mijn comfortzone gegaan. Het was vooral met de talen een beetje moeilijk, omdat er zoveel verschillende talen zijn. Ik heb dan ook gezocht naar oplossingen voor de communicatie omdat dit heel belangrijk is. Er is altijd een manier om met de mensen te communiceren. Je moet je daar ook aanpassen aan de omgeving en de residenten. Maar eens ik een weekje of twee stage had gelopen ging het wat vlotter.

Ik vond het super tof maar ook spannend om zelfstandig te staan als ergotherapeut, in het begin was het een beetje zoeken van wat kon en wat niet en hoe ik het moest aanpakken. Maar na een tijdje heb ik mijn eigen weg gevonden. Je staat er elke dag klaar met nieuwe ervaringen en uitdagingen.

Dit was het voor mij. Hopelijk hebben jullie er veel aan. Ik wens jullie veel leerrijke ervaringen. 👋🏻

Salma Tafahi