achtste week

Hello, hier ben ik weer!

Ik heb voor mijn achtste week nog wat te vertellen.

Ik heb samen met de vrouwen weer een beauty/ wellness moment gehouden. De vrouwen hadden er veel aan en dit was een belangrijke activiteit voor hen. Het is voor hen van belang omdat het een invloed speelt met hun zelfwaardegevoel maar ook hun identiteit. We hebben samen, een Erasmus student en ik deze moment voorbereid. Het activiteit bestaat verschillende onderdelen namelijk: make-up, nagels, haren, schoonheidsproducten. De vrouwen konden kiezen wat ze wouden doen. Het was de bedoeling dat ze elkaar helpen, hun talenten delen met elkaar maar ook dat ze sociale contacten konden hebben.

We hebben met de vrouwenclub en de vrijwilligers een activiteit georganiseerd. Ze hebben sjaals leren breien en of haken. Dit vonden ze heel tof, zeker omdat het ook nu wat kouder wordt en deze ook kunnen gebruiken. Sommige van de vrouwen konden het al goed en hebben de anderen ook geleerd met de technieken.

Op vrijdag kwam er een vrijwilligster, ik heb haar een rondleiding gegeven van het centrum. Ze heeft nadien ook deelgenomen met de activiteit. Ze was benieuwd, ze wou weten hoe het in het centrum allemaal was. Om de week goed af te ronden had ik besloten om op vrijdagnamiddag na de rondleiding, met de bewoners te sporten. Zowel de mannen als de vrouwen waren geïnteresseerd. Ze hebben actief meegedaan en vonden het tof. Bij dit activiteit heb ik ook de leiding gegeven aan een van de bewoners. Hij was kampioen in zijn land van judo en dus ook heel sportief. Hij nam deze rol heel graag over en motiveerde de anderen. Het was fijn te zien hoe ze allemaal meededen. 

Ik hou jullie op de hoogte voor mijn laatste dag! 😊

Salma Tafahi