Week 6 – 7

Hallo beste lezers,

Het is al een tijdje geleden. Ik heb wonderbaarlijk mijn stage tot een zeer goed einde kunnen brengen en ben zeer blij met alles wat ik de komende weken hebben kunnen verwezenlijken. We gaan twee weken terug springen zodat ik jullie op de hoogte kan stellen wat er in die laatste twee weken is gebeurt.

Week 6

Deze week was heel hectisch maar zeer leerrijk. Ik heb in die week mij vooral verdiept in de assessments. ik ben als het ware een diepe sprong gaan nemen en gaan duiken in een berg van assessments die mijn stageplaats kon gebruiken bij het afnemen van intakes. De week bestond ook uit veel overleg. toch heb ik nog enkele activiteit kunnen doen met de bewoners. aangezien het mooi weer was hebben we sportactiviteiten gedaan zoals voetbal en cricket. zeer interessant aangezien cricket mijn eerste keer was en ik het zolang nog niet slecht heb gedaan! Verder heb ik in deze week mijn mozaïkproject gestart waarbij we de receptie mooi gingen bekleden met gerecycleerde CD’s. Het heeft al mooi vorm gekregen en ik hoop dat het effectief ook af zal geraken voor mijn vertrek. Naast activiteiten ben ik ook opzoek moeten gaan naar de deelnemers voor de Talentenjacht Fedasil Got Talent, die op 2 juni ging doorgaat. Dit was een project dat ik samen met super collega’s heb opgericht om de bewoners tot participatie te brengen en vooral hun in een positieve spotlight te brengen. Er hebben 31 bewoners zich opgegeven voor de talenjacht maar helaas moest ik ze er doen aan herinneren dat ze zeker niets mochten plannen die dag aangezien ze de talentenjacht hadden. er zijn ook in die week nieuwe bewoners aangekomen waar ik mijn ergotherapeutische kennis kon gebruiken om hun zo comfortabel mogelijk te maken in hun verblijf in het Centrum. ze hadden een grote hulpvraag. natuurlijk kan ik op minder dan 2 weken niet veel verwezenlijken dus heb ik een plan voor aanpak opgesteld! dit is zeker in de smaak gevallen op stage als bij de cliënten !

Week 7

de laatste week is aangebroken nog enkele dagen en de talentenjacht kan van start gaan. Even mijn stem opwarmen en oefenen in aparte ruimtes was dus zeker de boodschap. Het personeel en de bewoners waren er klaar voor maar we stonden wat achter met e voorbereidingen. STRESS. Dit was wat ik vooral deze week heb ervaren! Het moest perfect zijn. Affiches hangen , iedereen 3 keer aanpreken. Alles moest nog gedaan worden maardoor de hulp van zowel bewoners , personeel als collega’s hebben we alles voor de deadline afgekregen ! Nu was het nog alleen maar de Talentenjacht beginnen. Maar voor dat dat kan gebeuren eerst mijn evaluatie! Hopen op een Goed resultaat !

De evaluatie is afgelopen dus het FEEST kan beginnen! De opkomst van de talenjacht was zeer miniem en enkele deelnemers waren nergens te bespeuren! Oh Nee! STRESS , MEER STRESS. nog snel in de volle chaos mensen moeten zoeken en enkele deelnemers gevonden. we moesten beginnen want we waren al 20 minuten te laat. mijn collega en ik heb dan besloten om de spits af te bijten en op te treden. JA JA je hoort het goed ik zelf heb ook mee gedaan aan de talenjacht. We hebben de speaker  op volle bak gezet en de talentenjacht ging van start. Na de ijsbreker van mijn super getalenteerde collega en mijzelf begonnen de stoelen op te geraken. Deelnemers kwamen op en af en hebben hun beste talenten voor gezet. Zelf bewoners die zich niet hadden opgegeven kregen de kans om in de spotlight te staan. het was gewoonweg fantastisch . De sfeer , de Act’s alles zat goed in elkaar en het beste was dat bijna de helft van het centrum aanwezig was en aan het GENIETEN was van de SHOW! Een SUCCES was het! het was zeker een goede dag om mijn stage mee af te sluiten!

natuurlijk deel ik hier wat enkele foto’s van het spektakel. Mijn zangtalenten daarentegen, die ga ik toch nog voor mezelf houden :).

dank om dit proces met mij te doorlopen en mijnBlog te lezen. ik hoop dat ik jullie toch nog wat heb bijgebracht en warm gemaakt om zelf in FEDASIL stage te lopen.

Tot de volgende Keer!