Inleefreis Ghana 2024

Donderdag 29 februari 2024

De workshops drug- en alcoholpreventie worden verdergezet maar deze keer in de gemengde Gabi School, eveneens in drie groepen. Ook hier zijn de leerlingen heel erg meewerkend en geboeid door onze lessen.

In alle scholen die we de afgelopen twee weken bezocht hebben zijn er heel veel stagemogelijkheden voor de studenten van onze lerarenopleidingen in Odisee. We hopen dat zij volgend jaar mee kunnen op prospectie of ook voor een pilootproject met enkele studenten.

Na de lunch gaan we nog eens langs bij de naaisters vlakbij onze guesthouse om te checken hoever ze staan met het maken van onze kleren waarvoor we eerder deze week stoffen op de markt gekocht hebben.

In de namiddag worden we voor een tweede keer verwacht in het Marquart Nursing Instituut.

De studenten verpleegkunde zitten midden in de examens en we overlopen met hen enkele onderwerpen van hun examenleerstof en wisselen ervaringen uit over de opleiding en verschillen tussen het onderwijs in Belgiƫ en Ghana.

Op het terrein is ook een oogkliniek, maar jammer genoeg is deze vandaag gesloten. We nemen deze info wel mee voor de studenten van onze opleiding Oogzorg in Odisee.