Alles in teken van emoties

Onze derde week draaide vooral rond emoties en meer bepaald liefde. In week 4 gaan we verder met het thema, maar dan halen we allerlei verschillende emoties aan.

Maandag werkten we met de jeugd (18+). We deden een groepsactiviteit waarbij we decoratie maakten voor de volgende dag. Ze leerden in groepjes van 3 of 4 personen samenwerken. Zowel grove als fijne motoriek werd toegepast. Ook vaardigheden als bimanueel handelen, schrijfvaardigheden en sensomotorische vaardigheden kwamen aan bod. 

Dinsdag was het valentijn en kwamen zowel de leerkrachten als de kindjes gekleed in het rood en wit naar school. Wij maakten een fotobooth zodat de kindjes allemaal op de  foto konden. Er werd een prijs uitgereikt voor de best geklede jongen en het best geklede meisje.

Woensdag stond ik terug in de twinkle star class. Dit zijn de kindjes van 0-4. Ze hebben gevraagd of ik hier het meeste kan helpen omdat het een zeer diverse groep is en dus zeer moeilijk is voor de zorgverleners. De kinderen hebben meer structuur nodig en zijn heel verschillend op cognitief niveau. Lode staat vooral in de glitterclass (5-9j). Hier is een echte juf aanwezig.

We volgden 2 individuele therapieën met de ergo. Beiden hebben een cva gehad op jonge leeftijd. Het meisje functioneert in het algemeen redelijk goed. Ze gaat naar een gewon school, maar komt naar de revalidatie voor haar gangpatroon en evenwicht. Wanneer ze bewegingen wil uitvoeren, verhoogt haar tonus en krijgt ze een spastisch patroon. De jongen is heel lang niet behandeld geweest. Hij heeft een rechterhemibeeld.  We merken wel dat er vooruitgang is na een therapiesessie.  We willen hem nu vooral een goede zithouding en goede rompbalans aanleren. Dit proberen we door hem aan de computer te laten werken. Het is nieuw voor hem en hij was enorm onder de indruk.  We gaven hem ook de opdracht om zijn rechterhand in te zetten voor het bedienen van de computer.

Vrijdag maakten we een estafette voor de jeugd.  Hierbij maakten we kleine opdrachtjes waarin vooral grove motoriek, oog-hand coördinatie, sociale aspecten, sensomotoriek en volgehouden aandacht aan bod kwamen. Al spelend leren is voor deze groep de sleutel tot succes.