Mijn eerste week in LDC Het Forum

Mijn eerste week in lokaal dienstencentrum Het Forum in Brussel zit er al op! Ik zet de stage, die Soraya hier al drie weken heeft gedaan, verder. De eerste twee dagen verliepen nogal chaotisch voor mij. Ik had van Soraya allerlei informatie doorgekregen tijdens het weekend. Maar aangezien ik daar nog niemand kende, was het moeilijk om daar meteen mee aan de slag te gaan. De eerste dag maakte ik dus vooral kennis met de personen die in Het Forum werkzaam zijn en een aantal bezoekers. Daarnaast kwam ik te weten wat het dienstencentrum precies doet. Omwille van COVID-19 mogen er momenteel geen activiteiten doorgaan waardoor het vrij rustig was. Dit zorgde ervoor dat ik voor mezelf op een rijtje kon krijgen welke zaken van Soraya ik nog verder moest zetten. Naast de huisbezoeken en de sessies valpreventie wou ik nog iets nieuws aanbrengen. Ik merkte uit de informatie die ik van de werknemers van Het Forum en de bezoekers kreeg, dat er ook vraag was naar rugpreventie en het in kaart brengen van de mentale gezondheid van de bezoekers. Daar zal ik dus tijdens mijn stageperiode ook mee aan de slag gaan. De medewerkers van het centrum waren hier zeer enthousiast over.

Aangezien ik Nederlandstalig ben en alle bezoekers van Het Forum, op één na, Frans spreken, is deze stage een enorme uitdaging voor mij. Naast het feit dat ik er als ergotherapeut alleen sta, is er ook nog het aspect dat ik moet communiceren in een taal die ik niet zo vlot spreek. De eerste dagen was ik hierdoor wat onzeker. Door een lang en inspirerend gesprek met een Afrikaanse vrouw die naar Het Forum komt, leerde ik dat ik echt geen perfect Frans hoef te spreken om verstaan te worden. Hierdoor ben ik meer contact beginnen leggen met de bezoekers.

Ik heb deze week ook een brochure over rugpreventie samengesteld en hiermee een individuele sessie gegeven in het Frans. Dit verliep heel goed. De bezoekster was me zeer dankbaar.

Ik kijk al uit naar volgende week aangezien ik dan een aantal huisbezoeken ga uitvoeren, wat me zeer interessant lijkt!