Week 1 kennis maken met Het Forum en de bezoekers

 

Hey iedereen! Mijn eerste week in het lokale dienstencentrum Het Forum zit er al op! Op maandag 3 oktober vierden wij seniorendag. Er waren allerlei activiteiten geplant waaronder: zelf zeep maken, thee maken en een plekje voor hand -en voetmassage. Ik voerde enkele handmassage en kon dan een babbeltje uitvoeren met de bezoekers en mezelf voorstellen als ergotherapeut.

 

Vervolgens op dinsdag 4 oktober zijn wij op uitstap gegaan naar Antwerpen. In de voormiddag bezochten wij het Plantin-Moretus museum en in de namiddag waren wij vrij om de stad te verkennen. Dit was nogal veel stappen voor de ouderen! Ik deed mijn hoed als observator op om de moeilijkheden van enkele ouderen op vlak van motoriek te observeren. Hierbij kon ik een beeld krijgen op de ouderen die wat meer nood hebben dan anderen. Ik begeleidde als therapeut een vrouw die het wat moeilijk had met het stappen. Als men op uitstap gaan met ouderen is het van essentieel belang dat er banken beschikbaar zijn zodat zij wat kunnen uitrusten.

 

Ik vind het belangrijk om een goede relatie op te bouwen met iemand vooraleer ik met mijn therapieën begint. Antwerpen en de seniorendag heeft ervoor gezorgd dat ik enkele ouderen beter kon leren kennen en een gesprek kon houden met iedereen.

 

Verder de rest van de week ging ik vooral individuele gesprekken houden over valincidenten zodat ik een zicht kan hebben over de meeste kwetsbare ouderen en wie er echt nood heeft aan ergotherapie en valpreventie. Ik ben benieuwd naar volgende week en zal dan aan de slag gaan met het nemen van assessements en huisbezoeken uitvoeren.

to be continued…

Nisrine 🙂