Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatste Weeeeeeeeeek

Heyyy iedereen, het is zover! Vandaag is het mijn laatste dag.

Ik vond het super leuk en leerrijk. In Het Forum komen heel veel verschillende nationaliteiten. Iedereen is hier welkom. Ik heb kunnen observeren gedurende de vier weken dat sociaal contact een enorm hoog belang heeft voor deze personen. Er zijn enkele die alle dagen komen om een babbeltje uit te voeren of een koffietje te drinken.

Deze week heb ik twee informatieve lessen kunnen geven over valpreventie. Ik kreeg hiervoor enorm veel positieve feedback van de bezoekers. Dit werd als nuttig door hen ervaren.

Wat ik tijdens deze stage geleerd heb is dat communicatievaardigheden van primaire belang is. Het is belangrijk als ergotherapeut dat je je aanpast naargelang jouw doelgroep en de talige vaardigheden van iemand. Wanneer je met een doelgroep werkt waar er veel diversiteit te zien is moet je eerst nagaan hoe deze persoon graag behandelt en aangesproken wil worden. Ieder persoon heeft zijn eigen gewoonte en is uniek. Hiermee moet er rekening gehouden worden. Vervolgens is het creëren van een vertrouwelijke relatie belangrijk zeker om toegang te krijgen tot hun thuisomgeving, gewoontes. Dus kortom bezig zijn met het verzamelen van informatie op micro en meso niveau!

Dus toekomstige ergotherapeuten vergeet jullie communicatieve hoed niet op te zetten tijdens het behandelen van cliënten/patiënten!

Groetjes allemaal!

Nisrine Bouachmir