Derde week

Hey iedereen!

Op maandag gaf ik een sessie relaxatieoefeningen. De mentale toestand heeft een balangrijk rol in het leven van een mens. Met het ouder worden kunnen wij verschillende problemen ervaren. Dit kan een groot impact hebben op het welzijn van iemand. Vanuit de Westerse wereld hebben wij als gewoonte om zeer veel te werken en geen tijd te nemen om zich te relaxeren. Hierdoor kan men bijvoordbeeld een depressie oplopen. Als ergotherapeut werken wij a.d.h.v een bio-psycho-sociaal model. Tijdens de relaxatieoefeningen gaf ik de tijd aan iedereen om zich mentaal te relaxeren en overprikelingen uit te schakelen.

Dinsdag namen de bezoekers van het LDC deel aan het tweede sessie van het AHAA-project. Iedereen gaf aan wat gezond zijn voor hen betekent. Vervolgens gaf ik als ergotherapeut een sessie om na een valincident op een veilige manier rechtop te komen. Dit was een succes! Iedereen gaf aan dat het zeer nuttig voor hen was en werd er zelf aangegeven dat ze graag een andere sessie zouden willen om een techniek aan te leren om een persoon te helpen met het rechtkomen.

Op vrijdag heb ik enkele assessment afgenomen in verband met het risico op vallen en nadien de nodige advies kunnen meegeven. Vervolgens heb ik het persooneelslid kunnen informeren over ergonomie op het werk en hoe men op een ergonomische manier zittend werk kan uitvoeren. Als laatste heb ik kunnen participeren aan de gym dat door een bezoeker van Het Forum zelf werd gegeven! Dit was super tof en kon dan ook nieuwe contacten creƫren met bezoekers dat ik nog niet heb ontmoet.

Tot volgende week voor mijn laatste week šŸ™

Nisrine