Tweede week LDC Het Forum

Hallo iedereen! Mijn tweede week is al zover. Op maandag heb ik mijn eerste huisbezoek uitgevoerd. Een vrouw waarmee ik een goed contact had gecreëerd tijdens de uitstap in Antwerpen heeft mij opgebeld om te vragen of ik haar kon helpen. Ik heb kunnen observeren hoe mevrouw in haar eigen woonomgeving functioneert. Ik had eerder nog nooit een huisbezoek uitgevoerd. In haar thuisomgeving heb ik een eerste assessment afgenomen om het evenwicht te evalueren (de Four Balance test). Ook heb ik de checklist voor een veilige huisinrichting ingevuld samen met de cliënt. Hiermee zijn wij stil gebleven op onveilige omgevingen en gedragen.

Op dinsdag voormiddag om 10:30 nam de eerste sessie van het AHAA project ( gezond en actief ouder worden). De ouderen waren heel enthousiast voor de eerste sessie. Tijdens de eerste sessie maakten we kennis met iedereen en stelde de docent van Odisee zich voor als begeleider en onderzoeker voor het project. Ik heb dit project vorig jaar kunnen begeleiden en kan ik dus tijdens de sessie goed  ondersteunen.

Op dinsdagnamiddag mocht ik deelnemen aan een pluridisciplinaire vergadering van Boost. Verschillende disciplines waren aanwezig waaronder een huisarts, vier verpleegsters van verschillende diensten, een kinesist, een psycholoog, een sociaalwerkster, een gezinswetenschapper, een buurt en ouderenwerkster en mezelf als ergotherapeut. Tijdens deze vergadering kon iemand een casus inbrengen waarmee hij of zij het moeilijk heeft.

Als laatste heb ik als ergotherapeut deelgenomen aan de gymnastieksessie van donderdag. Hierbij kon ik een contact creëren met anderen ouderen van Het Forum. Verder corrigeerde ik enkele uitgangspositie tijdens het sporten. Op vrijdag heb ik de Tinetti en de Four Balance Scale afgenomen om het evenwicht van een bezoeker te evalueren. Ik benieuwd naar volgende week !

To be continued…

Nisrine Bouachmir

Huisbezoek
Boost vergadering
LDC Het Forum is een multiculturele ervaring