Hydrotherapie

Dag iedereen,

Zoals jullie misschien al kunnen raden, gaat dit blogbericht over hydrotherapie. Elke dinsdagvoormiddag geven wij hydrotherapie aan de klassen speelleer en de kleuter/observatieklas. In deze klas zitten ook de meeste kinderen die wij individuele therapie geven, dus dit is mooi meegenomen!

Het zwembad dat ter beschikking is, is onderdeel van de Mytylschool. Het is een groot zwembad met verschillende dieptes zodat elk kind in het water kan. Het water van het zwembad wordt opgewarmd door middel van zonnepanelen die door een Belg zijn geplaatst. 😉 Er is ook een tillift aanwezig waarmee kinderen in het water geholpen worden. Jammer genoeg hebben we deze nog niet veel in gebruik gezien.

Tijdens de hydrotherapie ontfermen we ons vooral over de zwakkere kinderen die extra ondersteuning/aandacht nodig hebben. We werken dan vooral op ontspanning en watergewenning. Dit werkt zeer bevorderend voor kinderen met spasticiteit. Daarnaast stappen we ook met een aantal kinderen die hier moeite mee hebben. Enkele kinderen hebben een zwakke hoofd- en rompcontrole, bij deze kinderen gaan we technieken toepassen die we van de badmeester hebben geleerd. Natuurlijk hebben we op school al geleerd hoe we deze kinderen moeten ondersteunen. 😉 Bij de hele zwakke kinderen werken we met ons tweeën. Zo kan één iemand het hoofd en de romp ondersteunen terwijl de andere met de benen aan de slag gaat.

Naast de zwakkere kinderen hebben we ook aandacht voor de andere kinderen. We kijken hoe zij zich positioneren in het water, zo krijgen we ook een beeld van hun mogelijkheden en beperkingen.

Hieronder nog een sfeerbeeld omdat we hydrotherapie leuk vinden! 😉