WEEK 1 – WERKVELDERVARING V

Onze eerste week van wekrveldervaring V zit erop…

Onze stage gaat door in ‘Centar Silver’ te Zagreb. Op de foto’s kunnen jullie het therapielokaal van de ergotherapeuten terugvinden. Hier wordt sensorische integratie therapie gegeven aan kinderen. De meest voorkomende diagnose bij de cliënten zijn; autisme spectrum stoornis, ADHD, ontwikkelingsstoornis…

Aan de hand van de sensorische integratie therapie leren de kinderen omgaan met verschillende prikkels waaronder diversiteit aan structuren, texturen, geluiden… worden aangeboden. Doorheen onze eerste week hebben we heel de tijd geobserveerd, vragen gesteld aan de aanwezige ergotherapeuten, de collega’s en samen besproken welke componenten we komende therapiesessies best konden observeren.

De ergotherapeuten gaan hier steeds aan de slag op basis van de interesses van het kind. Men laat het kind de eerste minuten van de therapiesessie zelf het aanwezige materiaal exploreren in het lokaal. Op basis van deze informatie wordt er een therapie opgesteld met de materialen waar de cliënt het meeste interesse in toont.

Tot de volgende keer 😉