Stagedag 3 en 4

Hi!

Ondertussen zitten dag 3 en 4 er ook weer op 🙂

Woensdag heb ik 4 verschillende therapieën mogen zien. Allemaal heel verschillende kinderen, met elks hun eigen problematieken. Er was een meisje met autisme die heel actief was, maar er was ook een meisje die volledig rolstoel afhankelijk was. Super interessant om al die verschillen te zien dus!

In de namiddag heeft mijn stagementor mij meegenomen voor een koffie (ofja, voor mij een chocomelk want bah, koffie!) en een wandeling naar de universiteit van Stirling. Midden op de campus is er een geweldig mooi, groot meer! Zo ver als dat je oog kon reiken, zag je campus. Er was een zwembad, golfterrein, meer, gebouwen, koten,… Wat een geweldige plek moet het zijn om daar te kunnen studeren!!

Nadien hebben we nog een duo-sessie gegeven aan een tweeling, beide kinderen hebben autisme. Wat een groot verschil tussen hen! Het meisje was een heel erge prikkelzoeker – ze maakte deze zelf aan door te bewegen, roepen,… Ze betrok zichzelf ook niet echt in de activiteit. Daarnaast was er ook nog de jongen, die een echte haantje de voorste was! Hij deed heel de activiteit mee en had een hele andere uitingsvorm van autisme. De laatste sessie was gedaan om 18u30, waardoor ik vrij laat weer in het hotel was. Eten, pyjama aan en gaan slapen!

Donderdag zijn we in de ochtend opnieuw naar de school gegaan. Het was er echt super rustig, waardoor ik tijd had om aan deze blog te werken. Eigenlijk hadden Callum en ik een beetje het gevoel dat we voor niets kwamen, maar allesinds hebben toch 2 kindjes zich kunnen vermaken! Nadien zijn we naar een andere school gegaan; hier hebben we 2 kinderen geobserveerd. Helaas is het mij daar niet gelukt om enkele foto’s te maken.

Nog één dagje te gaan. Zo spijtig dat het er bijna op zit, maar tegelijkertijd zo dankbaar voor alles wat ik hier heb mogen leren en ervaren!