Phillip Island

Op vrijdag 22 februari vertrokken we in de vroege avond naar Phillip Island, waar ik het hele weekend verbleef samen met mijn gastgezin, Lara (een meisje van 21 waarmee ze bevriend zijn en die oorspronkelijk uit Duitsland komt), Ann-Marie (andere nicht van mijn papa), en Alice (16-jarige studente uit Vietnam die bij Ann-Marie verblijft). Dat was een hele uitleg om te vertellen wie er allemaal mee ging. 🙂 We keken allemaal gezellig samen naar een film.

Op zaterdagochtend was ik al vroeg uit de veren en helemaal klaar om aan mijn dag te beginnen. Ik was zo enthousiast dat ik niet meer langer kon slapen! We gingen namelijk naar Phillip Island Wildlife Park, waar ik heel wat Australische dieren zou kunnen zien. Eenmaal iedereen klaar was konden we eindelijk vertrekken. Bij de ingang van het park kregen we een zakje ‘kangaroo food’. Er is veel natuur en overal lopen de kangoeroes en wallabies vrij rond. Er zijn ook nog veel andere dieren te zien, maar deze zitten eerder in een afgesloten gebied, voor de veiligheid van zowel dier als mens. Ik zag eindelijk koala’s, die zagen er zo lief uit! Ook zag ik Tasmaanse duivels, emoes, wombats, en nog veel meer.  Maar het absolute hoogtepunt waren de kangoeroes en de wallabies, die je kon voederen en aaien. Ze waren verrassend lief en sociaal, en bovendien ook nog eens super zacht! Ik vond het een geweldige ervaring om zo’n ontmoeting met deze dieren te kunnen meemaken. Gisterenavond spotte ik mijn eerste kangoeroe, maar dit was nog een paar levels hoger! Ik voelde me heel erg gelukkig tussen de dieren en als mijn gezelschap me niet had meegesleurd, zat ik er misschien nog. 🙂 We zagen ook ‘joeys’ (baby kangoeroes), zelfs een paar in de buidel! Eentje mocht ik zelfs aaien en de mama kangoeroe bleef naar me terugkomen. De dieren waren zo sociaal dat ik er zelfs selfies mee kon nemen. Ik heb enorm veel foto’s genomen, maar die kan ik hier natuurlijk niet allemaal posten. 😉 Dit was voor mij een onvergetelijke ervaring.

In de namiddag gingen we naar het strand. Ik trok een wetsuit aan, want ik ging mijn eerste surf-ervaring tegemoet. De golven waren heel sterk en het water enorm zout! Ik kreeg wat surfles van Stefanie, Andrew, Ian en Lara. Ik vond het wel heel moeilijk! Rechtstaan op de surfplank is niet gelukt, maar ik was er wel heel dichtbij. Met de nodige valpartijen natuurlijk. 🙂 Ik kreeg de surfplank zelfs op mijn hoofd en dat voelde ik de dag erna nog!

’s Avonds gingen we naar de Penguin Parade. Hoe warm het overdag ook was, in de avond koelde het goed af en ging ik ingeduffeld in een jeans, jasje, trui en sjaal naar het strand. We moesten een tijdje wachten, maar we maakten er een gezellig moment van door allemaal samen te zijn. Bij zonsondergang komen er heel veel kleine pinguïns uit het water, om daarna het strand over te steken om naar ‘huis’ te komen. We zaten zelf ook op het strand waardoor we zagen hoe ze uit de zee kwamen en het strand over waggelden. Soms in kleine groepjes, maar vaak ook met tientallen. Indrukwekkend om te zien! Nadien konden we nog langs de ‘boardwalk’ wandelen, waar we de pinguïns van dichterbij konden zien. Omdat het strand oversteken een enge gebeurtenis is voor de dieren, mochten we geen foto’s nemen. Tijdens het wachten op de pinguïns, en nadien langs de boardwalk, zagen we zelfs kangoeroes! Ik wist niet dat je deze ook op het strand kon zien.

Op zondag trokken we in de voormiddag naar The Nobbies. Prachtige natuur! Hier maakten we een mooie wandeling langs de boardwalk. Als je heel veel geluk hebt, kan je walvissen en zeehonden spotten, maar wij zagen er helaas geen. Wel zagen we enkele pinguïns in hun huisjes zitten! Ze zaten op een afstand, maar een vriendelijk koppel leende ons hun verrekijker. ’s Middags gingen we kijken naar de voedertijd van de pelikanen. Nadien gingen we naar Forrest Caves, heel speciale rotsen en een soort van grot, midden op het strand. Na een snelle lunch gingen we opnieuw naar het strand. Het surfen liet ik vandaag achterwege, maar ik ging wel zwemmen. Het werd al snel avond, en eenmaal alles opgeruimd en ingepakt was, trokken we terug naar huis.

Het was een geweldig weekend! Ik heb er echt van genoten. Dat de Australische zon heel hard brandt, heb ik nu ook helaas mogen ondervinden… Ondanks meerdere lagen sunscreen met een hoge factor, ben ik heel erg verbrand. Best pijnlijk! Maar zoals mijn mentor zei: als je niet zou verbranden tijdens je reis hier, dan ben je niet echt in Australië geweest. 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *