Stageweek 7

De voorlaatste week van mijn stage zit er al op! Ongelooflijk hoe snel de tijd voorbij vliegt. Bij het begin van mijn stage dacht ik: ‘8 weken, wat een lange tijd!’, maar het zal voorbij zijn voor ik het weet.

Mijn maandagochtend begon met een sessie van Betty. We werkten met een kind dat eerder ‘low functioning’ is. Emma heeft niet zo’n cliënten aangezien ze zwanger is en je zeer hands on moet werken. Daarom kan ik wat ervaring opdoen door samen te werken met Betty. Dit is heel interessant, aangezien deze kinderen een andere aanpak vereisen. Ik heb ook een sessie geobserveerd bij Victoria, een OT die ik nog niet vaak aan het werk zag. In de namiddag gaf ik sessies aan cliënten van Emma. Ik herhaalde sensory play met één van de kindjes. Deze keer met vingerverf, maar ze was niet zo’n fan. 🙂

Op dinsdag gaf ik een sessie aan een cliënt van Betty die tweewekelijks op therapie komt. De vorige keer verliep dat niet zo goed, aangezien haar gedrag helemaal omsloeg. Deze keer verliep het perfect en werkte ze de hele sessie goed mee! Ik mocht ook het gedeelte rond fijne motoriek op mij nemen van een kindje waar Emma normaal mee werkt. Ik ben meestal niet zo betrokken in zijn sessies aangezien dit moeilijk is met iemand nieuw, maar het verliep zeer goed en hij werkte heel goed met mij samen. In de namiddag werkte ik opnieuw met een kind uit de caseload van Betty, die zeer low functioning is en niet communiceert. Ik moest zeer hands on werken, en dit was een hele work out! Ik haalde er wel veel voldoening uit om haar activiteiten te kunnen laten doen en aan de doelen te werken. Betty zei zelfs dat ze al haar doelen van deze sessie bereikt had, en daar was ik best wat trots op. Naast mijn gewoonlijke sessies van vandaag, ging ik ook een speech assessment observeren bij één van mijn cliëntjes. Zeer interessant om hem in een andere context te kunnen zien!

Op woensdag had ik een aantal sessies die ik zelf gaf, of ging ik observeren en mocht ik meewerken. In de voormiddag zat ik ook samen met Emma. Ik had wat research gedaan over autismespectrumstoornis en over de context waarin ik hier stage doe. Om te tonen wat ik geleerd had en zodat Emma kon zien of ik dingen heb bijgeleerd door opzoekwerk te doen en tijdens de voorbije weken, stelde ze me wat vragen. Gelukkig verliep dit vlot en wist ik wel op bijna alles te antwoorden. Soms was ik onzeker over het antwoord en durfde ik het niet te zeggen, en toen bleek het achteraf juist te zijn. Emma zei dat ik het goed gedaan had en dat het duidelijk was dat ik al veel kennis heb opgedaan. Tijdens de lunchpauze gaf ik een presentatie aan enkele OT’s, met een theoretische uitleg over ASS en gevolgd door een casestudy. Ik was hier enorm zenuwachtig voor, maar gelukkig verliep alles goed. Ik kreeg maar twee extra vragen, wat ik beschouw als een goed teken. Ik kreeg zelfs wat complimenten. Opgelucht!

Woensdagavond gingen we eten bij mijn papa zijn meter, Jeanne, en haar man, Albert, met een aantal familieleden. Ik ontmoette ook één van de beste vriendinnen van Jeanne.

Op donderdag had ik als eerste sessie therapie met mijn volgcliënt. Hij kan soms heel moeilijk zijn, maar vandaag had ik er een goed gevoel over! Ik probeer ook wat nieuwe ideetjes te bedenken voor in mijn verschillende sessies, om bepaalde opdrachten in een ander jasje te stoppen, of ik probeer nieuwe dingen uit. Het is dan altijd fijn om te zien dat het aanslaat en dat mijn mentor er ook enthousiast over is. Ik maakte een spelletje en zowel Emma als Laura vroegen of ze het mochten hebben om zelf te gebruiken. Na deze sessie ging ik 2 uurtjes meewerken in GLaD, een groepssessie die staat voor Global Learning and Development Program. In de namiddag hadden we de wekelijkse groep die we altijd begeleiden. Ik gaf de sessie in de gym en ik had de aandacht van alle kinderen tijdens mijn uitleg, iets wat hier niet vaak gebeurt. 🙂 Als laatste uurtje op donderdag ging ik observeren bij Betty. Het was de bedoeling dat ik zoveel mogelijk informatie zou verzamelen en dan uitleg zou kunnen geven, alsook de zaken die het belangrijkste zouden zijn om tijdens OT aan te werken. Ik zag deze cliënt nog nooit, dus ik had geen voorkennis. Betty zei dat ik goede observaties maakte en goede linken kon leggen. Dat was fijn! Volgende week probeer ik nog eens hetzelfde bij Laura, om te oefenen op informatie verzamelen en te kunnen bepalen waar er moeilijkheden liggen.

Op vrijdag was het mijn vrije dag en zo zat week 7 er ook alweer op… De weken blijven steeds goed gevuld, maar dat vind ik het leukste en meest boeiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *