Laatste weekend in Melbourne

Op vrijdagnamiddag pikte Laura, de dochter van Ann-Marie, me op. We gingen naar het Salt Water Lake in Westgate Park, Melbourne. Ook wel Pink Lake genoemd, want door het hoge zoutgehalte en de hoge temperaturen, kleurt het meer roze. Momenteel is het nog meer gekleurd dan anders! We waren dus heel enthousiast toen we er naartoe reden en hoopten dat het mooi zou zijn. En we werden niet teleurgesteld! Het water aanraken mocht niet, maar het was wel een mooi en speciaal zicht. Het leek wel alsof er iemand een hele voorraad Lush bruisballen in het water had gegooid. Later reden we naar de stad, waar een Australian Football wedstrijd plaatsvond, waardoor er veel verkeer was We gingen dus pas laat eten, en dit deden we in een Koreaans restaurant, heel lekker! Nadien reden we naar huis en bleef ik slapen.

 

Op zaterdagochtend zorgde Ann-Marie voor een lekker ontbijt. Daarna vertrokken we naar William Ricketts Sanctuary, waar we afgesproken hadden met Jeanne en Albert. We zagen hier mooie beelden, gemaakt uit klei maar die eruit zien alsof ze van hout gemaakt zijn. Ze leken op te gaan in de aanwezige natuur. Een dag die regenachtig begon, werd uiteindelijk een mooie, zonnige dag. We gingen nog iets drinken op een terrasje. Na dit uitstapje ging ik mee naar huis met Jeanne en Albert. ’s Avonds gingen we naar een balletvoorstelling, Cinderella. Dit was mooi om te zien en achteraf kon je de dansers nog ontmoeten. Als danser genoot ik hiervan, maar het deed me ook beseffen hoe hard ik het mis.

  


Op zondag had ik afgesproken met Betty. We gingen ontbijten bij ‘The Hatter and the Hare’, waar alles in thema van Alice in Wonderland was. Een heel leuke plaats en lekker eten! Het leek eerder een brunch, want de eerste keer dat ik nog eens iets at die dag, was om 21 u ’s avonds. Nadien gingen we nog naar Eastland Shopping Center, omdat Betty een jurk moest omruilen. We wandelen dan wat rond en bekeken enkele winkels. We hadden een heel gezellige tijd samen! Ik zal het jammer vinden als ik afscheid van haar zal moeten nemen volgende week. We hebben altijd veel plezier samen en kunnen goed praten.

In de namiddag heb ik wat gerust en gelezen. Nadien besloot ik met mijn gastgezin mee te gaan naar hun kerkgemeenschap, om dit ook eens meegemaakt te hebben.

Dit was mijn laatste weekend in Melbourne, volgende zaterdagochtend vertrek ik naar Sydney voor mijn rondreis. Dat wil zeggen dat nu mijn laatste stageweek al te wachten staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *