Er even helemaal tussenuit

Er even helemaal tussenuit en de frisse berglucht opsnuiven

Vrijdagavond nam ik samen met 3 vriendinnen het vliegtuig naar Sotsji voor een weekendje snowboarding. Dit is een stad in het zuiden krasnodarskiy kraj. Het was iets meer dan twee uurtjes vliegen. Omdat het een last minute beslissing was hadden we geluk met de prijzen. We hadden een heen-en weer ticket voor slechts 67 euro kunnen boeken. Omstreeks 22.00h landde we in het vliegveld van Sotsji. Hiervan namen we de taxi tot Rosa Khutor. Dit is één van de bekendste skigebieden in Rusland. In 2014 vonden hier de Olympische winterspelen plaats. Na een uurtje rijden door de prachtige natuur kwamen we eindelijk in onze chalet, aten we snel iets en gingen we slapen.

Zaterdagochtend huurden we skikleren en gingen we skiën en snowboarden. Er waren amper regels, weinig mensen en immens mooie natuur!
Zondag stonden we alweer vroeg op en gingen we achter een skipak om nog een voormiddag te kunnen genieten. We besloten enkele uurtjes rond te rijden met sneeuwscooters. Het minder leuke hier vind ik dat je op het einde van de dag je skikleren moet inleveren en de dag erop weer nieuwe moet zoeken in jouw maat. Ik zou het logischer vinden als je het voor meerdere dagen zou kunnen huren.

 

Rond 12.00 kwam de taxi ons halen en vertrokken we terug richting de luchthaven in Sotsji. Met veel stress haalden we juist onze vlucht naar Moskou (14.00h) en tegen 18.00 landde we terug in Moskou. We zijn heel teruggeraakt op enkele blessures na.🙃

Het was kort, maar we hebben er echt van genoten!

Tot snel;)