Marie in Santiago De Compostela, Spanje

Mijn zevende week – vrije tijd

¡Hola chicos y chicas!

Weehee! Ik heb mijn sinusitis onder controle gekregen, waardoor ik deze week weer een beetje van de stad heb kunnen genieten!

Deze week heb ik een ander winkelcentrum bezocht, namelijk ‘El Centro Comercial As Cancelas’. Deze had niet zoveel verdiepingen als de vorige, maar de keuzes waren nog steeds enorm! Ook zijn er daar winkels dat niet in België bestaan, dus dat is altijd zeer fijn om te bezoeken (en te shoppen :p). Je kan daar werkelijk ook alles vinden: boodschappen, kleren, accessoires, restaurants en zelfs… huisdieren!!

  
  

Alhoewel de wandeling naar daar maar liefst 45 minuten is, is dat elke second waard! Tijdens mijn tocht kon ik de schoonheid van de oude, antieke straten bewonderen en nieuwe plekjes ontdekken die ik nog niet eerder had gezien.

  
Als je goed kijkt, kan je op één van de foto's de kathedraal van ver zien!

Een klein wist-je-datje..
Wist je dat de toiletten in Spanje een kleine kapstokje hebben om je tas aan te hangen zodanig dat je die niet op de grond moet zetten? België take notes!

En alsof dat nog niet genoeg was voor deze week, heb ik vrijdagavond met mijn drie collega’s van een heerlijke avondmaaltijd genoten. We hadden verschillende soorten tapas besteld en oh wat was het heerlijk!

   Zo heerlijk dat ik ben vergeten om een foto te nemen voor het eten!
       ... Hierbij dus een foto nadat (bijna) alles op was :p

Daarna hebben ze me een lokale specialiteit laten uitproberen, namelijk ‘a porrón’. Een porrón is een traditionele glazen wijnkruik. Dankzij dit kan iedereen uit hetzelfde glas drinken zonder het met de lippen aan te raken. Hierbij willen de Spanjaarden het gezamenlijk drinken naar voren plaatsen, hoewel het enige vaardigheid vereist om ervoor te zorgen dat het drinken in de mond komt en niet op de kleren… Gelukkig had ik die dag mijn regenjas aan XD.