Derde week in Porto

Dag allemaal,

Mijn derde week in Porto zit er op en ik merk wel dat de tijd hier vrij snel gaat. Dit wekkend zijn mijn ouders op bezoek gekomen en hebben we vele dingen kunnen bezoeken. Op stage had ik een leuke week. Ik heb kunnen kennismaken met de dienst die instaat voor het maken en aanpassen van hulpmiddelen voor kinderen en volwassenen met cerebrale parese of een andere neurologische aandoening. Ik heb bv een sessie gevolgd waarbij een meisje met CP een hulpmiddel uitprobeerde waarbij ze haar computer kon besturen met haar ogen. Heel interessant! Voor de rest heb ik kennis gemaakt met mijn tweede volgpatiënt. Ik heb namelijk twee stagementoren en ze wouden allebei dat ik een cliënt bij hen volgde. Verder was het een vrij gewone stageweek.

In het weekend verbleef ik op hotel meer in het centrum van Porto, samen met mijn ouders. Porto is een heel toeristische stad ook buiten het vakantieseizoen. We hebben vele toeristische plekjes kunnen bezoeken, alsook een rondleiding in de kelders van één van de vele porto merken. De bekendste hiervan is Sandeman, maar wij hebben een rondleiding gekregen in Cálem. Na deze rondleiding mochten we ook van enkele heerlijke porto’s proeven.

Enkele fotootjes:

Dit is het Livraria Lello. Het is een één van de oudste boekenwinkels in het centrum van Porto. Deze boekenwinkel zou een inspiratie zijn geweest voor de Harry Potter boeken van J.K. Rowling .

Dit zijn de kelders van het porto merk Cálem:

Nog enkele andere sfeerbeelden: