Tweede week in Porto

Hallo,

Hier ben ik terug. Mijn tweede week is net voorbij en ik heb allemaal nieuwe dingen kunnen doen. Op stage heb ik mijn eerste interventie mogen uitvoeren voor een kindje van vier jaar. Ik vond dit wel heel spannend, want ik heb nog nooit met kinderen moeten werken. Mijn stagementor vertelde me nadien dat ik het goed gedaan had. Daar was ik wel blij om. Ik heb ook mijn volgpatiënt gekregen en mag daar al de interventies voor maken. Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheid. Vrijdag mocht ik ook een interventie met een kindje in het zwembad alleen uitvoeren. Deze sessie was ook goed verlopen. Op stage verloopt alles goed. Een minpuntje van mijn stage is dat Covid een grote invloed heeft op de aanwezigheden. Vele kinderen worden ziek en zeggen af, waardoor ik soms meerdere uren per dag geen interventies heb. Gelukkig heb ik nog genoeg werk van zowel stage als school waar ik in deze vrije uren aan kan werken ;-).

Foto van een therapielokaal en de stageplaats:

Dit weekend was wel vele leuker dan vorige week. Tijdens de week heb ik een vriend gemaakt op kot en vrijdag was ik samen met hem naar een fuif geweest. Het was zalig om nog eens te feesten en hier kunnen ze er wat van. In België begint een feest meestal rond middernacht, maar hier begint het volk pas te komen tegen 2 uur ’s nachts!!!. De meeste studenten gaan dan hiervoor nog eerst op café iets drinken. Maar al bij al was het echt een toffe fuif. Wel heel anders dan in België, moet je zelf is hebben meegemaakt. We waren pas terug thuis tegen 7u ’s morgens. Zaterdagmiddag ben ik opgestaan en heb ik me gereed gemaakt om naar het strand van Porto te gaan, naar het zogenaamde Castelo do Queijo. Dit is een kasteel in het midden van het strand. Hele mooie plaats. Aan de voet van het kasteel waren er enkele oudere mannen kaartspellen aan het spelen.

Zondag zijn we met enkele mensen van op kot (4 Brazilianen en 1 Duitser) tijdens de middag iets gaan eten in het stad. We hebben lekker gegeten van de specialiteit hier: kabeljauw.

Zoals je ziet was deze week toch iets spannender als vorige week. Hopelijk blijft het alleen maar beter worden.

Tot volgende keer!