Olivia week 6-7

Volgende week eindigt mijn stage in Masku.  Deze vrijdag( 23/03/2018)is de eindEvaluatie en de Erasmus ervaring komt stilletjes aan zijn eind.

Vorige week  zijn Emma (ook een studente in de ergotherapie uit Antwerpen), Niels en ik  naar Kunnonkoti geweest dit is de stageplaats van Mara.

Kunnonkoti is :”is als het ware een huis van de toekomst, maar vooral een paradijs voor ergotherapeuten omtrent aanpassingen, ergonomische handelen en hulpmiddelen.”

OoK heb ik de age men uitgeprobeerd mara heeft mijn taken gegeven die ik moest uitvoeren met het pak (die ongeveer 25 kilogram woog).

olivia en de aging men + rolstoel oefeningen

olivia en de aging men + rolstoel oefeningen

olivia en de aging men

olivia en de aging men

Daar hebben we kennis kunnen maken met de laatste hulpmiddelen en was heel interessant, ik heb hier veel kunnen bijleren over hulpmiddelen en aanpassingen. Zo heb aanpassingen ook hebben we enkel nieuwe transfer methodes geleerd en kunnen uitoefenen.   Dit bezoek was een heel leerrijke en  zeker aan te raden voor de volgende Erasmus studenten.

enkel hulpmiddelen die ik daar heb gezien:

transfer gordel

transfer gordel

Easyglide bord voor transfer

Easyglide bord voor transfer

Enkele dingen die ze hier doen of gebruiken in Masku :

zwembaden  in Masku:

masku heeft 3 zwembaden:

– een met een normale temperatuur 19 graden

– een met een hoge temperatuur 26 graden

– een met en heel koude temperatuur 12 graden

– ook is er een sauna in Masku!

Theraflex

kun je gebruiken om:

  •  coordinatie training hand en vingers
  • bilaterale en unilaterale bewegingen
  • sterkte training
  •  …

     theraflex wordt hier vaak gebruikt als opwarming of om aan doelstelling te                       werken  de manier en de oefeningen variëren en worden bepaald door cliënt                  waar deze gebruikt wordt. De Theraflex kunnen aangekocht worden bij de                       ergotherapeuten van Masku. De ergotherapeuten geven als het ware                               oefeningen en ideeën van materiaal of hoe ze materiaal kunnen gebruiken om               verdere op hun eentje thuis kunnen voor blijven werken aan hun revalidatie. De             ergotherapeuten van Masku vinden het belangrijke dat cliënt als ze terug zijn in hun      thuissituatie blijven werken aan hun revalidatieproces. Ze zorgen dat dit natuurlijk         client centered gebeurt, context based en rekeninghoudend met hun expertise!

enkele oefening voorbeelden:

Multilink cubes (innovatieve opdracht):

Dit was een opdracht die niels en ik hebben gemaakt we moesten een task based analyse maken van de multilink cubes en het ICF hier in verwerken. OOk moesten we opdrachten, en interventies hier mee maken.

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden waarvoor je de multilink cubes kunt gebruiken:

constructie van cijfers maken

constructie van cijfers maken

constructies namaken zoals vlaggen

constructies namaken zoals vlaggen

Tetris met multilink cubes

Tetris met multilink cubes

reigen met de multilink cubes

reigen met de multilink cubes

Eiger Norwand:

Het doel van dit medium is dat het de parel die geplaatst word in de cirkel die aan de twee touwen is gevestigd door de uitgestippelde weg aan het einde punt geraakt.het is een goede oefening waar bilateral en unilateral coördinatie en sterkte kan mee geoefend worden.

De Eiger Norwand ik gebruikt bij een van mijn cliënten om aan de vooropgestelde doelstellingen te werken.

Therapie borden:

Het zijn borden die door andere studenten zijn gemaakt geweest.  Deze hierboven heeft vooral succes bij de mannen! heel goed voor uni en bilaterale beweging en coördinatie  oefenen.

  • Pablo
Niels die de pablo uit probeert

Niels die de pablo uit probeert

Pablo is een modern systeem die kan gebruikt worden als een assessment en  voor revalidatie therapieën  met patiënten met een verminderde motorische functies. meestal gebruikt voor hand en arm revalidatie therapieën.

zie factsheet  link hieronder(in engels):

http://tyromotion.com/wp-content/uploads/2013/04/Factsheet_Pablo_V1_en_screen.pdf

 

  • snoezelen met de Vivomotion:

Vivomotion is een projector die interactieve en snoezeltherapie  mogelijk maakt! Ik schrijf mijn bachelorproef over de zorgtechnologie de tovertafel dus voor mij  was dit uiterst interessant een gelijkaardig technologie te zien maar dan voor in de fysieke of kinder doelgroep.

Emma en Mara op bezoek: snoezel projectie uitgeprobeerd

Emma en Mara op bezoek:snoezel projectie uitgeprobeerd

Mara en snoezelen met bladeren

Mara en snoezelen met bladeren

Ik tijdens uitleg van snoezel projecties

Ik tijdens uitleg van snoezel projecties

Vivomotion wordt niet als snoezelen gebruikt in Masku!! maar meer om actieve bewegingen te stimuleren op een fijne en interactieve manier. dit kan door gebruik van benen of de stokken die bij Vivomotion bij horen. je kunt cognitie oefenen, fysiek oefenen tot snoezelen met de Vivomotion.

Dit was het voor deze post !

Oh vooraleer dat ik het vergeet : Ik kan jullie met plezier meedelen dat ik geslaagd ben op mijn stage.

Olivia