Ons buurland op bezoek

zaterdag 6 februari ’15

We kregen een eerste rondleiding doorheen de gebouwtjes van het hospitaal. Het was er moderner dan we hadden verwacht. Wel slijpen ze nog de brillenglazen met de hand en gebruiken ze geen foropter maar een skiascoop en geen autorefractie. In de operatiezaal ontmoetten we Chi-Chi, een nederlandse studente geneeskunde. Zij was er al enkele weken en bleef nog een week. We spraken af om ’s middags samen te eten in het restaurantje van het hospitaal. Daar ontmoetten we ook nog Jet en Joliene. Zij hadden een half uur middagpauze  dus nodigden we hen uit om ’s avonds bij ons in de guesthouse wat bij te kletsen. Jonas, Noemi en ik kipblogzijn dan naar Demside gegaan om inkopen te doen. We gingen naar de slager om twee kippen, maar die begrepen ons niet, ondanks de uitstekende imitatie van een kip door Noemi begrepen ze het nog niet, maar ze vonden het wel grappig. Gelukkig bestaat er iets als google translate op de smartphone en zo konden we twee kippen kopen. Op deze manier deden we ook de rest van onze inkopen, boontjes, uien, patatten en wat drank.kipblog2

Buiten in het zonnetje aan onze guesthouse gingen we meteen aan de slag om onze kooktalenten te ontplooien. Noemi nam de kip voor haar rekening, Jonas bereidde de boontjes en ik de patatten. Om 16u30 kwamen de Nederlandse meisjes aan. Eerst wat gezellig buiten aperitieven om vervolgens de overheerlijke maaltijd binnen in de living op te eten.

De meisjes vertelden ons hun verhalen en hadden handige tips voor ons. Zo hebben zij de eerste dag al een aardbeving meegemaakt, maar alles bleef gelukkig onbeschadigd. Blijkbaar gekipblog3beurt dat hier wel vaker. Chi-chi haar Iphone was al gestolen, op klaarlichte dag werd die blijkbaar uit haar jaszak genomen. En Jolikipblog4ene haar trui was gestolen. Zij verbleven in een appartementje ten noorden van Lakeside waar het blijkbaar ook de moeite is om te gaan. Ze gaven ons ook nog enkele tips over welke locale kipblog5specialiteiten we zeker eens moesten proberen.

Maandag vertrekt Joliene wat verderop in Nepal voor vrijwilligerswerk en ze zal daar verblijven in een gestgezin. Dus hebben we met hen afgesproken om zondagavond nog een laatste keer allemaal samen te gaan eten.

Wanneer de meisjes vetrokken waren deden wij nog de afwas en keken we nog gezellig naar de film In Bruge om dan ons nest in te kruipen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *