Highfield Healtcare

Vandaag, 4/04/2018, stond bezoek 2 gepland om 10u45. Vandaag gingen we een dagje spenderen in Highfield Healthcare. Highfield Healthcare is een private instelling voor mentale ziektes waarbij patiënten tussen de leeftijd van 50-65 jaar residentieel kunnen verblijven voor de rest van hun dagen. Highfield Healthcare geeft zowel zorg voor personen met alzheimer en dementie als voor personen die kampen met psychische problematieken. Highfield Healthcare bied ook een ambulante rehabilitatie aan voor personen onder de leeftijd van 65 jaar.

 

Hier werden we barmhartig ontvangen door J. Ze nam ons mee naar de tafeltjes, die zich naast de receptie bevonden, waar we ons even konden neerzetten. J. begon te vertellen over de geschiedenis van de instelling, dat ze tot een vijf à zes jaar terug nog in een ander gebouw gevestigd waren (op hetzelfde domein). Eveneens vertelde J. ons dat Highfield Healthcare zich al 6 generaties lang onder het bewind vond van één familie. Vervolgens kregen we, voor we kennis mochten maken met M., een korte rondleiding. Hierbij liet ze ons de afdeling zien waar personen met een vergevorderd stadium van dementie verbleven.

Zo vertelde J. ons over  het project dat ze binnen de afdeling hadden opgestart om de lift aangenamer te maken voor de bewoners. Er waren namelijk veel bewoners die het maar eng vonden om een lift te nemen die er kaal en koel uitziet. Zo hebben ze immers ook de bewoners hun kamer op de afdeling gedecoreerd alsof het hun eigen huis is. Met een voordeur, een huisnummer en een straatnaam om voor de bewoners een meer huiselijke sfeer te creëren op de afdeling.

Tegen een uur of 11 nam J. ons mee naar M. de ergotherapeut die we een dag mochten volgen. M. was ergotherapeut op drie verschillende afdelingen waarbij ze therapie voorzag voor bewoners die zich in een verschillend stadium van hun dementie bevonden. M. bood verschillende soorten therapieën aan, (creatieve therapie, reminiscentie, ROT, ontbijtclub, kookgroep, tuinieren, relaxatie, sensorische stimulatie, geheugentraining), waarvan we een creatieve therapie met een kleine groep mannen hebben mogen meemaken.

Na ons middagmaal, Lasagne and chips, dat we gratis aangeboden kregen mochten we deelnemen aan een groepsactiviteit waarbij de muziektherapeut en de fysiotherapeut betrokken waren. Dit is een experiment dat ze een vijftal weken geleden opgestart hebben om aan te tonen dat muziek een positieve invloed uitoefent op zowel de aandacht als op de bewegingsdrang van de bewoners. We konden na de groepsactiviteit vaststellen dat de bewoners actiever en vrolijker waren.

Als afsluiting van onze dag kregen we een beter beeld van hoe M. het klinisch redeneerproces doorloopt en de daarbij horende formulieren en documentatie invult.

Morgen om 10 uur trekken we naar HOPE Medical Centre. Hierover morgen meer!

Codlata go maith! (Slaap lekker!)