L’appel

Hallo iedereen,

Een beetje later dan verwacht maar hier zijn we weer! De wifi zit ons al enkele dagen niet goed mee waardoor ons blogbericht wat vertraging heeft. :-p

Dit weekend mochten we getuigen zijn van een religieus feest dat jaarlijks plaats vindt in het dorp, Yoff, waar we wonen. Het feest startte op vrijdag in het naastgelegen dorp. Ook voor ons was vrijdag geen onbewogen dagje. We konden op deze dag geen stagelopen. Dit omdat alle straten afgezet waren voor de feestelijkheden. We besloten ons, na het ontbijt, naar de keuken te begeven. Hier mochten we toekijken en helpen bij het klaarmaken van het nationale gerecht “Thieboudienne”. Ondanks de leuke gezellige sfeer lieten we beiden toch enkele traantjes. De vele ajuinen die we te lijf gingen waren de boosdoeners!

Na het harde werk in de voor- en namiddag konden we ons middagmaal eindelijk opeten om 18 uur ’s avonds. We begonnen onze zaterdagvoormiddag op dezelfde manier. Nu mochten we helpen met het wassen van een gigantische berg sla. De rest van de dag hing er een gezellige drukke sfeer in het huis. Dit is niet zo gek met meer dan 50 tijdelijke bewoners in huis, omwille van het feest. ’s Avonds was het eindelijk zo ver en mochten we onze traditionele witte kleren aandoen. We bezochten, samen met één van onze broers, Diamalaye. Dit is een moskee van de Layenne gemeenschap. Hiervoor moesten we onze haren bedekken. Iedereen droeg er witte kleren, dat zag er heel mooi uit!

We eindigden onze dag met lekkere frietjes, vlees en groentjes ! Voor de tweede keer sinds onze aankomst aten we opnieuw met onze handen. Vlees eten met onze handen blijft toch steeds een uitdaging!

Tot binnenkort!

Groetjes Anneleen en Ellen