Week 6

Hey iedereen,

Hier zijn we weer wat later dan voorzien, onze zondagse blog-plaats-traditie kunnen we weer niet verderzetten. We hebben al enkele dagen geen wifi meer in ons gastgezin. We stelen nu even wat wifi van onze stageschool.

Onze zesde stageweek was er eentje die rustig en vlot voorbijliep. We beginnen stilaan vooruitgang op te merken bij enkele therapiekindjes. Dit geeft ons een fijn en voldaan gevoel. Maandagnamiddag bracht toch wel wat spanning met zich mee. Zo kregen we de kans om een schrijfdans te doen met het hele leerkrachtenteam. Vervolgens gaven we bijkomende uitleg over de meerwaarde hiervan. Daarnaast legden we, aan de hand van concrete voorbeelden, uit hoe op een efficiënte manier het knippen en tellen aangeleerd kan worden. Dit deden we allemaal in het Frans! Er werd aandachtig geluisterd en nadien merkten we dat enkele technieken werden toegepast in de klassen. Ook al zijn dit maar kleine dingen, het geeft ons het gevoel dat we iets konden betekenen.

Vandaag ging onze voorlaatste stageweek in. Hierin worden geen individuele therapieën meer gegeven. We zullen langsgaan in de verschillende klassen en bijstand geven gebaseerd op de hulpvragen van de leerkrachten.

Nu nog even terugblikken op ons voorbije weekend. Dat begon vrijdagavond met een gezellig dinertje samen met de contactpersonen van onze organisatie. Dit is gemiddeld een tweewekelijkse traditie. We praten over hoe de voorbije dagen zijn verlopen en kunnen altijd bij hen terecht met vragen. Zo konden we, door het gebrek aan internet, de volledige zaterdag bij hen terecht om te werken voor school. We werden vergezeld door een super schattige studybuddy, de kat Muusmuus. Zondag sloten we ons weekend af met een dagje luieren op het strand.

Nu het einde van onze stage in zicht komt, willen we er nog ten volste van genieten. Ook deze laatste weken zullen wij met veel plezier met jullie delen! Tot snel!

Groetjes,

Anneleen en Ellen