Al over de helft!

Het is vrijdag, dus onze week zit erop. Opnieuw is het voorbij gevlogen! Nog maar 1 weekje te gaan 🙁

Woensdag hebben we in de voormiddag voor de eerste keer mee gevolgd met onze stage begeleidster. Zij is niet zo vaak aanwezig in het centrum, daardoor was dit de eerste keer dat we de mogelijkheid hadden om begeleiding van haar te krijgen. Deze begeleiding was wel niet individueel, aangezien ze praktijk les gaf aan Poolse studenten. Zij is namelijk een kinesitherapeute. Wij hebben deze les mee gevolgd om wat meer inzicht te krijgen in de verschillende methodieken.

Verder hebben we nog tijd gespendeerd aan het centripetaal wikkelen bij de baby met oedeem. In onze ogen is het vocht al verminderd, maar we kunnen niet garanderen of het echt zo is :D. We hebben deze techniek ook getoond aan de kinesitherapeuten in het centrum, voor hen was dit nieuw. Het was fijn om te zien dat ze geïnteresseerd waren in de techniek.

De rest van de week hebben we gespendeerd aan het knutselen van de paasmandjes, spelen met blokken, trappen oefenen,… De paasmandjes zijn sinds vandaag af en staan te pronken op de kamers van de kinderen. Hopelijk hebben ze er veel plezier aan! Verder hebben we ook gespeeld met blokken om de verschillende handgrepen te oefenen. Veel kinderen hebben immers nog problemen met fijne motoriek. Tijdens het spelen wordt ook de concentratie geoefend, aangezien de meeste kinderen zich helemaal niet lang kunnen concentreren! Ook hebben Steven en ik met onze volgkindjes de trappen geoefend, dit verloopt bij beide nog moeilijk en onveilig. Door het dagelijkse oefenen, gaat het elke dag beter en beter!

Donderdagavond besloten we om een ontspannend avondje in te lassen en trokken we samen met Freya en Hannah naar de cinema! We kozen voor de film Insurgent (vervolg van Divergent). Van de Poolse ondertitelingen konden we helaas niets maken, maar gelukkig kunnen we allemaal een woordje Engels :D. Het was interessant om te zien hoe kleine dingen in de cinema verschillen met die in België. Hier moet je bijvoorbeeld je ticket en je snacks samen aan 1 kassa kopen! We keken even raar op wanneer we dit zagen. De film zelf was heel goed, echt een aanrader :D. Nadien namen we een taxi naar huis, er was echter 1 probleempje.. De taxichauffeur zelf kende Jaszkotle niet, dus hebben we een hele omweg gedaan voor we thuis zijn geraakt! We waren al even bang dat hij dit met opzet deed om ons meer aan te rekenen, maar gelukkig was dit niet het geval en betaalden we elk maar 2,50 euro (= 10 zloty) :D.

Vrijdag was de laatste werkdag van Hannah en Freya, zij verbleven hier 2 maanden! Dat het afscheid niet makkelijk was, is vanzelfsprekend natuurlijk :-). Morgen keren zij terug naar België. Ook wij hebben nog maar 1 week en gaan dan al terug naar huis (veel te snel!), we gaan er dus zeker van genieten :D.

Tot volgende week!

Geef een reactie