De tweede week gaat in!

Maandagochtend was het opnieuw tijd om erin te vliegen met de kinderen. Dat werd tijd, want we misten ze al :-). Ze hebben ons hart inmiddels al veroverd! We kunnen trouwens ook niet geloven dat het onze tweede week hier al is, het gaat zo snel!

Deze week zijn we gestart met knutselwerkjes rond Pasen. Toen Steven en ik vorige week de omgeving gingen verkennen, kwamen we terecht op een veld naast de instelling. Daar vonden we allemaal houten mandjes. Aangezien niemand ze leek te gebruiken, grepen we onze kans en namen we er enkelen mee. Dit met de toestemming van onze stagebegeleidster natuurlijk :-). Na een grondige wasbeurt waren ze klaar voor gebruik! We hebben de kinderen papier laten versieren met stiften, verf en stempels, waarna we deze hebben uitgeknipt en op de mandjes hebben geplakt. Het resultaat mag er zijn! We kregen meteen enthousiaste reacties van de medewerkers! Naast een decoratieve functie, kunnen de kinderen de mandjes ook gebruiken. Binnen twee weken is het namelijk Pasen en gaan zij allemaal op zoek naar paaseieren. Nu hebben ze dus ook meteen een mandje om alles in te leggen! Voor wie een voorbeeld van een mandje wil zien, neem maar een kijkje in onze foto’s :D.

Verder was het ons ook opgevallen dat één van de kinderen ernstig oedeem had aan de handen, armen, benen en voeten. We dachten meteen aan ‘centripetaal wikkelen’ dat we op school hadden geleerd. Dit is een eenvoudige techniek waarbij men een touwtje rond het ledemaat (bv. de voet) draait. Dit wordt steeds gedaan naar het lichaam toe, dus van de tenen naar de enkel bijvoorbeeld. Deze techniek zorgt ervoor dat het vocht uit de extremiteiten van het lichaam wordt verwijderd. Na wat opzoekwerk gingen we aan het werk. Het kind zelf leek van het centripetaal wikkelen te genieten, hij lachte voortdurend.  Wel was er op het einde van het wikkelen niet zoveel verschil te zien, maar we blijven doorgaan :-).

Tot binnenkort voor nog meer ervaringen!