De eerste week zit erop!

Het is al even geleden dat we iets gepost hebben, bij deze een update.

Woensdag hebben we opnieuw de Shantala-massage geoefend. Dit deden we met andere kinderen, om wat ervaring op te doen. Bij de baby van Steven had de massage zeker zijn effect want hij mocht nadien de pamper verversen :D. Het was niet zijn geluksdag, aangezien hij al voor de tweede keer de hoofdprijs afschoot! Nadien hebben we met wat kinderen voor de eerste keer geverfd. Dit verliep bij sommigen al beter dan bij anderen :D. Het volgkind van Steven was er snel mee weg, maar was wat ontremd in het gebruiken van verf. ‘Hoe meer, hoe beter!’, dacht hij. Het volgkindje van Julie daarentegen vond het leuker om van de verf te smullen dan deze op het blad te strijken. Dit betekende dan ook meteen het einde van het verfplezier. Het was wel mooi om te zien hoe de kinderen ervan genoten!

Donderdag is Steven begonnen met de versiering voor Pasen, samen met zijn volgpatiënt en nog een ander kind. Samen bestempelden ze papier en knipten deze uit in de vorm van eieren. Daarna gaan we deze omhoog hangen aan een draad die in de gang hangt. Zo kan iedereen dit mooie werkje bewonderen. Ondertussen leerde Freya mij (Julie) spierversterkende oefeningen aan voor kinderen. Deze oefeningen heeft ze voorgetoond bij twee patiëntjes, waarna ik het zelf eens mocht proberen. Dit was leerrijk, maar tegelijk ook erg om aan te zien. De kindjes lieten hun ongenoegen blijken en begonnen hard te wenen. Het leek alsof we ze pijn deden, maar dit was niet het geval. Ik moest dus even van mijn hart een steen maken, met in het achterhoofd dat zij hiervan beter worden!

Deze ochtend zijn we vertrokken richting Krakau met de bus! Na een drie uur durende rit kwamen we eindelijk aan. Hier hebben we meteen ons bezoek gereserveerd naar het concentratiekamp Auschwitz. Ik (Julie) heb dit twee jaar geleden al eens bezocht en was toen erg onder de indruk! Nu Steven en ik samen in Polen zijn, willen we van de gelegenheid gebruik maken en het kamp nog eens bezoeken.

De rest van de dag hebben we gespendeerd met het bezoeken van de stad Krakau. Zeer mooie gebouwen en een leuke sfeer behoren zeker tot de kenmerken! Gelukkig hebben we van al dat stappen nog geen blaren gekregen :D. Morgenvroeg worden we dan opgepikt door een bus die ons naar Auschwitz zal brengen. We kijken al uit naar dit interessante bezoek!

Groetjes uit Krakau!