Weekendje Krakau

Ons weekend in Krakau was zeker en vast geslaagd! Zoals in het vorig bericht al werd gezegd, hebben we vrijdag Krakau bezocht. Echt een aanrader! Zaterdag is een bus ons aan het hostel komen ophalen om Auschwitz en vervolgens Birkenau te bezoeken. We vertrokken om 10u40 met een busje en om 18u waren we terug in het hostel (het was dus een lange en vermoeiende dag!). De rit in het busje was wat minder aangenaam aangezien de chauffeur dacht dat hij in de Far West zat (hij reed namelijk als een cowboy :D).
Gelukkig kwamen we veilig en wel aan! Tijdens ons bezoek aan Auschwitz hadden we een Franse gids. We dachten dat dit geen probleem zou zijn aangezien we allebei wel een woordje Frans begrijpen, maar niets was minder waar. De gids sprak namelijk Frans met heel veel haar op :D. We hebben dus maar de helft van de uitleg begrepen. Gelukkig hadden we nog de opschriften in de gebouwen zelf. Al bij al was het toch een aangrijpende bezoek!

Zondagochtend zijn we uitgebreid gaan ontbijten in een restaurantje. Het interieur was… Laat ons zeggen; apart :D. Veel gordijnen en glitters aan de muur ontbraken niet! Daarna was het tijd om met de bus terug te keren naar Jaszkotle. Spijtig genoeg stopt deze bus in het centrum van Wroclaw en moesten we dus een taxi nemen naar de instelling waar we verblijven. Hierbij ondervonden we meteen de nadelen van het niet beheersen van het Pools. Toen de taxichauffeur ons de bestemming vroeg, antwoordde ik; Jaszkotle, Jana Pawla (de naam van de instelling waar we verblijven). Hij knikte meteen en leek dit te begrijpen. Onderweg met de taxi keken Steven en ik elkaar vreemd aan toen de taxichauffeur helemaal niet de weg nam die wij gewend waren. Toen hij uiteindelijk aankwam bij hotel Jana Pawla, werd alles duidelijk! Blijkbaar had ik ‘Jazskotle’ verkeerd uitgesproken waardoor hij ‘hotel’ had verstaan :-). Na het uitleggen van het misverstand, zijn we toch goed aangekomen. In de instelling werden we opgewacht door Hannah en Freya!