Laatste stageweek voor Yenthe en naar de zee!

Bom dia!

Yenthe haar buitenlandse stage zit erop. Drie weken lang heeft ze de kans gekregen kinderen met CP of een andere neurologische aandoening te observeren en met hen te werken, een fractie van de werking van ergotherapeuten in Portugal te observeren en zich in te voegen in deze werking en de levensstijl van de Portugezen te observeren en zich te integreren. Het was een echt avontuur waarbij ze kan besluiten dat ze veel heeft bijgeleerd op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

De laatste stageweek is voorbij gevlogen. Op maandag stond Yenthe zonder Silke in APPC. Doorheen de dag zijn er nog veel studenten bij gekomen. Uiteindelijk waren we met 3 studenten ergotherapie, 3 studenten kiné en 2 studenten logo. Deze week waren er enkele cliënten, die we tijdens de eerste twee weken hadden leren kennen, ziek of kwamen ze niet opdagen. Hierdoor hadden we minder werk en was het voor ons geen al te drukke week. Indien er een cliënt ziek was en je een uur geen cliënt hebt, moesten we meelopen met een andere discipline. Maar door de overvloed aan studenten was dit deze week niet mogelijk. Ook mochten we deze week opnieuw zelf therapieën voorbereiden en geven (samen met onze mentor voor de vertaling was dit noodzakelijk!). Yenthe had deze week voor de eerste keer het gevoel dat de ouders en kinderen haar ook toelieten en meer vertrouwden. Dit is niet evident omdat de kinderen en ouders veel gezichten zien en alleen het beste willen voor hun kind. Ook ontdekten we dat we al meer begrijpen van het Portugees en ook al beter met het kind kunnen communiceren. Deze week kregen we ook meer feedback van onze mentoren. Voor Yenthe was het fijn om op deze manier de stage af te sluiten en afscheid te nemen van de kinderen, werknemers in de organisatie en de medestagiairs. Donderdagnamiddag werd Yenthe verwacht op de hogeschool waar ergotherapie gegeven wordt voor een korte evaluatie en om het nodige papierwerk te doen. Donderdagavond zijn we nog op stap gegaan en  zijn we in de avond naar de Douro gewandeld.

Vrijdag besloten we om nog een uitstapje te maken naar de zee. Het was een hele fijne dag en we hebben er beide van genoten. Het was een zonnige dag en 21 graden. Ondanks dit zalige weer hebben we geen duikje genomen in de zee maar er eerder van op afstand van genoten (zotte golven). Hieronder wat sfeerbeelden van deze fijne dag!

 

Zaterdagochtend was het vroeg dag voor Yenthe. De taxichauffeur kwam haar al ophalen om 6u15 om naar de luchthaven te gaan. De vlucht was goed verlopen en ondertussen is ze het leven in België alweer gewoon.

Via deze weg wil ik Silke ook nog heel veel succes wensen de volgende vijf weken in Porto. Het was een hele fijne ervaring en ik ben blij dat ik met haar de buitenlandse ervaring heb kunnen doen! Dit was mijn laatste bericht op de blog maar Silke zal jullie via de blog nog verder op de hoogte houden van haar avonturen in Porto.

Silke en Yenthe