In den helft!

Ola!

Mijn eerste week in men eentje (niet helemaal waar) zit erop! Ook wil ik via deze weg Yenthe bedanken! Wat een ervaring hebben wij mogen delen samen en een geweldige vriendin erbij!!

Deze week is het vriendje mij terug komen bezoeken dus daarmee dat het niet zo alleen was 😉 Samen hebben wij Porto nog een beetje verkend ook al denken we alles al ongeveer te hebben gezien. Dus nu zijn we onder andere overgestapt om te genieten van het traditionele eten. Zo hebben we aan de Douro (rivier die door Porto loopt) sardientjes gegeten, was echt lekker maar veel peuzelwerk. Wat we ook graag doen is bakkertjes binnengaan, hier bevinden zich namelijk van die lekkere Portugese minigebakjes. In Portugal is het ook meer de gewoonte om het bij de bakker zelf op te eten en aan die traditie doen we graag mee!

Gisteren ben ik verhuisd van verblijf! Wat ga ik het vorige huisje missen, dit was echt geweldig en voelde als ‘thuis’. Het nieuw verblijf ziet er ook wel leuk uit en is dichter gelegen tegen het centrum. Na een paar daagjes aanpassen komt dit wel goed want zal hier tot het einde van mijn internationale stage verblijven, 1 april. Ja,ja u leest het goed dit betekent dus dat ik in de helft zit (echt zotjes)!! Al zoveel ervaringen meegemaakt en helemaal klaar op degene die nog zullen volgen!

Op stage was het een week zoals anders. Omdat het al week 4 is, mag ik soms wel meer zelfstandig iets ondernemen. Dit vind ik wel fijn omdat je dan ook meer bijleert, de mentoren zijn er wel altijd bij om te vertalen (dit is dan ook zeker nodig). Op het volgend blogbericht zal ik wat meer informatie geven over het stagelopen zelf.

Nu zit ik 10 dagen alleen, dit vind ik best wel spannend! Maar het zal een periode zijn waar ik veel over mezelf ga leren!

Ciaokes Silke X