Eerste week LDC Forum

Mijn eerste week bij LDC Forum, een ontmoetingsplek voor buurtbewoners in het Brusselse, was gevuld met nieuwe ontmoetingen en boeiende ontdekkingen. Ik loop stage van 9u tot 17u, en gedurende deze uren zijn buurtbewoners welkom om langs te komen voor een drankje, een warme maaltijd, deelname aan activiteiten, ontspanning of om vragen te stellen.

Mijn dag begint met een fietstocht naar het station, ongeveer 15 minuten, gevolgd door een treinreis van 20 minuten en een wandeling van 15 minuten naar het LDC, waar ik om 8u30 aankom, gezien mijn beperkte treinopties.

Wat me opviel, is dat het vaak dezelfde buurtbewoners zijn die dagelijks terugkeren, en het aantal bezoekers is minder dan ik aanvankelijk had verwacht. Desondanks is er voldoende ruimte en materiaal beschikbaar voor diverse activiteiten te organiseren

Op de stageplek ontbreekt een ergotherapeut, maar de focus ligt op het activeren van mensen voor activiteiten. Er is ook ruimte voor interventies rond valpreventie, beweging, ergonomie, en participatie. De doelgroep bestaat voornamelijk uit ouderen die kwetsbaar zijn vanwege hun vaak moeilijke achtergrond, die vaak gepaard gaan met armoede en eenzaamheid.

Ondanks de taalbarrière in mijn eerste week en de andere uitdagingen van de stageplek, kijk ik met enthousiasme uit naar mijn verdere betrokkenheid bij LDC Forum en mijn bijdrage aan het welzijn van de gemeenschap.