Vierde week LDC Forum

In mijn vierde en laatste week bij LDC Forum heb ik nog een laatste activiteit georganiseerd rond welzijn en stretchoefeningen. Hoewel er niet veel mensen aanwezig waren, bood de kleinschaligheid de kans om intensiever met de paar bewoners te werken die wel meededen. Het gaf me de gelegenheid om de activiteit aan te passen op hun niveau en te graderen, waardoor het een waardevolle ervaring werd ondanks de beperkte opkomst.

De kerstmarkt bracht daarentegen veel leven in de wijk. Het was fascinerend om te zien hoe de buurt bij elkaar kwam voor dit ‘feest’. Ik moest de kerstman spelen en dit was voor mij persoonlijk een uitdaging aangezien ik niet graag in de belangstelling sta, maar het was leuk om met iedereen te praten, op de foto te gaan, en de feestvreugde te delen. Een ervaring die buiten mijn comfortzone lag, maar zeker de moeite waard was.

Tijdens mijn laatste week hielp ik ook mee tijdens een kookatelier dat georganiseerd was door een paar bewoners. Het was een leuke afwisseling en bood me de kans om op een andere manier met de buurtbewoners in contact te komen.

Het hoogtepunt van mijn laatste week was het afronden van mijn huisbezoeken met mijn volg cliënt. Ze was blij met de progressie en de aangereikte oefeningen voor de toekomst. Het gaf me een gevoel van voldoening om te zien hoe mijn inspanningen bijdragen aan iemands welzijn.

Deze vier weken bij LDC Forum hebben me veel geleerd, vooral over de diversiteit binnen deze doelgroep en de soms complexe achtergronden van mensen. Hoewel ik terugkijk op een boeiende ervaring bij LDC Forum, kan ik niet ontkennen dat sommige activiteiten te maken hadden met een beperkte opkomst. Dit is niet altijd even gemakkelijk maar kan soms ook een voordeel zijn. Aanvankelijk was de taalbarrière een uitdaging, maar tegen het einde van mijn stage merkte ik dat het minder problematisch werd. Een sterke band met de buurtbewoners, dat vaak dezelfde gezichten waren, maakte communiceren soepeler. Het dagelijkse contact met hen heeft me niet alleen geholpen bij het overwinnen van de taalbarrière, maar heeft me ook aanzienlijk veel bijgeleerd op taalgebied. Ik bewaar warme herinneringen aan mijn tijd hier en ben oprecht dankbaar voor de waardevolle inzichten die ik heb vergaard. Deze leerzame ervaring neem ik vol overtuiging mee op mijn weg naar nieuwe professionele uitdagingen.