Tweede week LDC Forum

Na mijn tweede week bij LDC Forum kan ik met trots terugkijken op nieuwe ervaringen en uitdagingen die ik ben aangegaan. Een hoogtepunt was zeker het zelf organiseren van activiteiten. Ik heb een welzijnsactiviteit opgezet en ook een les gegeven over stretch oefeningen. Het was spannend, maar het voelde geweldig om de bewoners iets te kunnen aanbieden en te zien dat ze ervan genoten. Het was wel moeilijk om buurtbewoners te overtuigen aangezien dit het moeilijkste is binnen het LDC zelf.

Een ander interessant aspect van mijn stage is de kennismaking met mijn volg cliënt. Samen zullen we werken aan valpreventie in haar thuissituatie. Het is een unieke ervaring die me de kans geeft om mijn vaardigheden toe te passen en directe impact te hebben op iemands welzijn. Het is echt leuk om praktisch bezig te zijn en te zien hoeveel verschil we kunnen maken.

Wat me ook opviel, is dat bewoners nu zelf naar me toe komen met vragen. Het is een leuk gevoel van waardering en het bevestigt dat ik deel uitmaak van het team. Het heeft me ook geholpen om mijn communicatievaardigheden te verbeteren. Door gewoon te durven praten tijdens de activiteiten merk ik dat het steeds soepeler gaat en dat ik meer zelfvertrouwen krijg. Ik maak wel nog fouten maar de bewoners geven dit dan en meestal is Frans ook voor hun niet hun moedertaal dus kunnen ze het wel begrijpen. Al met al ben ik enorm blij met mijn ervaringen tot nu toe. Ik kijk ernaar uit om meer te leren, meer te doen en te blijven groeien in mijn rol bij LDC Forum.