Derde week LDC Forum

In mijn derde week bij LDC Forum heb ik weer een paar activiteiten georganiseerd, hoewel er deze keer helaas weinig mensen aanwezig waren. Het blijft een uitdaging om de bewoners aan te moedigen tot activering, en dit lijkt ook merkbaar te zijn in andere georganiseerde activiteiten. Desondanks blijf ik gemotiveerd om manieren te vinden om de betrokkenheid te vergroten en de gemeenschap te stimuleren.

Een opvallend moment deze week was mijn deelname aan een vergadering die volledig in het Frans plaatsvond. Het was best spannend, maar tot mijn opluchting kon ik het in grote lijnen goed begrijpen. Het was een interessante ervaring om een kijkje te nemen in hoe vergaderingen worden gehouden tussen verschillende dienstencentra. Het heeft me een bredere kijk gegeven op het organisatorische aspect van mijn werkplek.

Een andere mijlpaal was mijn eerste huisbezoek, waar ik werkte rond valpreventie. Het was niet alleen leerzaam om deze kennis direct in de thuisomgeving toe te passen, maar ook bevredigend om te zien hoe het directe contact met de bewoner een verschil kan maken. Het maakte me bewust van de persoonlijke impact die we kunnen hebben op het welzijn van mensen.

Volgende week is al mijn laatste week in het LDC Forum. Ik kijk er naar uit om nog verder samen te werken met de bewoners. Donderdag is er ook een kerstmarkt georganiseerd wat altijd veel volk trekt dus daar ben ik ook benieuwd naar.