Weekend 4+5

Dag iedereen! In dit blogbericht vertel ik jullie meer over wat we afgelopen 2 weekends gedaan hebben.
We proberen steeds het optimale uit onze weekends te halen en begonnen hier vorige week zaterdag meteen mee door op de hop on- hop off bus te springen. Deze bussen zijn zeer populair bij toeristen en maken een tour rond de toeristische trekpleister in het mooie Kaapstad. Om de 20 minuten is er een nieuwe bus en je kan bij elke halte de bus verlaten om het gebeid te verkennen.

Vorige week zondag gingen we voor een eerder sportieve uitstap richting Muizenberg dat bekend staat als surfparadijs. De golven zijn er ideaal en in de straten rondom het strand vind men talloze surfshops. Na het te weten komen dat er een wachtlijst is voor surflessen een kleine stressaanval van Virginie besloten we onze kans op de surfplank zelfstandig te wagen. Het beviel ons beiden! Wel moesten we 2x uit het water omdat er een haai gespot werd.

Het weekend erna besloten we onze stagevrije vrijdag in te vullen met wat schoolwerk, al was deze door een gebrek aan concentratie in combinatie met zware loadshedding toch niet zo productief.

Deze zaterdag stonden we al vroeg op om de hitte te ontwijken aangezien we hadden besloten om Lions Head te beklimmen. De ochtend zelf kwamen we er echter achter dat we onze 4G op onze simkaarten moesten verlengen. Op datzelfde moment was er loadshedding, dus konden we zonder 4G geen Uber bestellen om richting Lions Head te trekken. We besloten daarom eerst naar het dichtstbijzijnde Vodacom winkel en vandaaruit een Uber te nemen.
Eenmaal aangekomen aan Lions Head leek het toch niet zo een simpele hike, dus besloot Virginie het wat rustiger aan te doen en ging ik (Mauro) richting de top en zou ik daar op Virginie wachten. Hoe hoger je ging hoe moeilijker de klim werd, Virginie besloot uiteindelijk te passen voor de enge klim, maar genoot ook op haar hoogte van het prachtige uitzicht. Uiteindelijk kwamen we elkaar tegen in onze afdaling en konden we beiden trots zijn op onze prestatie.

Naar zondag hadden ik en Virginie uitgekeken aangezien we Lisanne en Nikita uit onze klas zouden zien en samen met hun een Township gingen bezoeken. Ze verblijven beiden in George voor stage en waren in Kaapstad in het weekend. Townships zijn woongebieden aan de rand van de stad die tot de val van de apartheid voorzien werden voor “niet-blanke”. Mensen leven er vaak in ongunstige omstandigheden en er is veel criminaliteit.
Wij gingen naar het Township Imizamo Yethu in Hout Bay. Omdat het niet veilig is alleen richting een Township te trekken werden er 2 gidsen voorzien die alles in goede banen zouden leiden. Ook waren de families van Nikita en Lisanne erbij, waardoor we met een grote groep waren. De families hadden op voorhand, speelgoed, oude kleren, eten en drinken voorzien om aan de kinderen in de Townships uit te delen, dit was een groot succes!
De dag sloten we af met een autorit langs Chapmans Peak, wat bekend staat als één van de mooiste wegen ter wereld! We sloten de fijne dag af met een etentje aan het water in Waterfront met heel de groep.