goodbye Kolding

Ondertussen is mijn stage al twee weken gedaan en ik heb uiteraard niet stilgezeten. (vandaar de afwezigheid van blogberichten). Ondertussen ben ik naar Skagen geweest. Dit is het meest noordelijke punt van Denemarken en drie uur rijden van Kolding. Het was prachtig weer wat de uitstap des te mooier maakten. We hebben de twee zeeën zien samenkomen, zeehonden gespot, naar de woestijn gegaan waar een vuurtoren staat die over tien jaar waarschijnlijk niet meer zal bestaan (door erosie van de kust). Daar hebben we de zon zien zakken in de zee! Door de hevige wind kwam er twee dagen nadien nog zand uit mijn oren, maar het was het waard.

Twee dagen nadien kwam een vriendin (Helene) op bezoek in Kolding. Op een halve dag had ze alles gezien, dus besloten we de volgende dag naar Odense te gaan via GoMore (een soort carpool-app). Het was bitter koud. Dus: koffietjes drinken in de gezellige cafeetjes en in winkeltjes binnengaan. We zijn ook naar het ouderlijk huis gegaan van HC Andersen, maar dat stelde niet veel voor. wel een goede manier om 30dkk uit de mensen te slaan :P. helaas, als we terug wouden zonder een fortuin aan de trein uit te moeten geven, moesten we GoMore gebruiken en mijn lift had tijdens de dag afgezegd. We hebben dus een tijdje gespendeerd om een lift te zoeken en naar het afspreekpunt te gaan.  Een super lieve dame die ons vroeg hoe wij kerst vieren. Zoals iedereen zeker? Eten en cadeautjes geven.. waarop ze vroeg: dansen en zingen jullie dan ook hand in hand rond de kerstboom? Euh.. nee! (welke zotten doen dat nu?!) . grappig dat dit voor zowel de dame als voor ons zo vanzelfsprekend was in die traditie (hoe zou je het anders vieren?!).

Veilig thuisgeraakt! En juist op tijd om nog volop t kunnen genieten van het lichtfestival in Kolding. Er heerste een supergezellige kerstsfeer. Overal leuke lichteffecten, een zangkoor, verkleedde kinderen, een vuurdanseres, kerststalletjes etc etc. je kon zelfs het Koldinghus in en helemaal vanboven op het dak van de toren gaan staan met natuurlijk een prachtig uitzicht van de verlichtte stad. Dit festival duurde drie dagen met als afsluiter een vuurwerkshow aan het meer. Er was een half uur vertraging op de show waarbij ze uit wanhoop vroegen of we zelf de show konden maken door het lichtje van onze gsm te gebruiken! uiteindelijk is het vuurwerk dan toch aangestoken en was het een prachtige avond (met een beetje sneeuw om het af te maken).

Nu blijf ik nog drie dagen in Denemarken. Gisteren was het mijn laatste dag in Kolding en het was daarbij ook (heel symbolisch) de eerste sneeuwdag. ’S Avonds heb ik daarom nog een wandeling door Kolding gemaakt in de sneeuw. En nu zit ik op de bus richting Kopenhagen om daar van de sneeuw en het uitzicht te genieten.

About winniebosmans