Eerste weekend

Bok!

Op vrijdag ben ik gaan eten met Yana en Tsai in een goedkoop en lekker restaurant genaamd Bistro Nokturno, waar ze heel lekkere pasta serveren. Een aanrader voor arme studentjes!

Zaterdagvoormiddag had ik met mijn stageplek een workshop over communicatieborden en PODD. Zij gaven deze workshop aan ouders, ergotherapeuten, professionals en iedereen die hierin geïnteresseerd is. De ergotherapeuten maken veel gebruik van deze communicatieborden en PODD tijdens hun therapieën. Wat heel handig is voor mij, aangezien ik geen Kroatisch spreek!

Ik zal misschien uitleggen wat PODD is. Dus dit is een communicatieboek met symbolen die op een bepaalde manier zijn georganiseerd zodat dit gebruikt kan worden voor alledaagse communicatie. Dit wordt voornamelijk gebruikt bij non-verbale kinderen, kinderen die moeite hebben met communicatie, kinderen die zich moeilijk kunnen uitdrukken,… De ergotherapeuten gebruiken dit in therapieën om kinderen te leren om hun noden en wensen uit te drukken zodat ze een bepaald niveau van onafhankelijkheid kunnen ervaren. Maar ze gebruiken dit ook om gewoon te kunnen communiceren met hun omgeving.

Communicatieborden zijn eigenlijk dezelfde symbolen als PODD maar dan op een bord en in het groot afgedrukt. Dit is makkelijker te gebruiken tijdens therapieën.

communicatieborden

Zaterdagnamiddag heb ik Medvedgrad bezocht. Dit is een kasteel in de bergen in Zagreb. Aan het kasteel zelf was niet veel te zien maar de uitzichten waren wel de moeite waard!

Groetjes!