Tweede en derde week

De derde week van mijn stage zit er bijna op. Nog 1 weekje stage en dan vertrek ik terug naar België… Deze weken zijn voorbij gevolgen!

Stage:

In de afgelopen twee weken heb ik meer mogen deelnemen aan de therapie en soms zelfs een therapie mogen overnemen, wat heel leuk is aangezien Artis Includum werkt met speltherapie. Ik ben de afgelopen twee weken een fee, Spiderman, Superwomen, een piraat, een krokodil, een astronaut, een prinses en een dokter geweest. Laten we zeggen dat je met het diploma ergotherapie alles kunt worden wat je maar wilt. De kinderen beginnen me ook te kennen waardoor ze me meer betrekken in hun spel, me meer opzoeken tijdens de therapie en me veel knuffels komen geven!

De communicatie met de kinderen verloopt vlotter en ik merk niet meer veel van de taalbarrière. Zo ken ik al veel woordjes Kroatisch waardoor ik het gesprek in de context kan plaatsen, de meeste kinderen verstaan (en sommige praten zelfs) Engels, de communicatieborden helpen ook veel en de ergotherapeuten zijn altijd aanwezig om als tolk op te treden.

Het weekend:

In het weekend zijn mijn twee beste vriendinnen afgekomen. Zo hebben we samen het stad bezocht en zijn we naar een kattencafé gegaan (Cat Caffe Zagreb). Als je dol bent op katten is dit café zeker de moeite waard. Ze hebben gezelschapsspelletjes, een tuin waar je kan inzitten, cocktails, mocktails, verschillende soorten koffies en chocomelk. Ze werken ook elke maand met een andere thema waar ze hun drankjes en hun spelletjes aan aanpassen, deze maand was het Harry Potter thema.