A week in my life

Hola!

Nu ik toch al enkele weken ben ingewerkt in La Salle, neem ik even de tijd om ook aan mijn trouwe bloglezers uit te leggen hoe een week in mijn leven hier in Madrid er uit ziet. Uiteraard is iedere week verschillend ten opzichte van de week ervoor of er achter wanneer het aankomt op de vrijetijdsinvulling.

Maar daar heb ik al heel wat blogberichten aan toegewijd. Daarom geef ik kort een inzicht in mijn typische LESweek, en die ziet er uit als volgt:

Aangezien ik niet het volledige traject volg, neem ik niet alle lessen op, daarom deel ik enkel de lessen mee die IK opneem in mijn Erasmus+ project. La Salle werkt in modulen (wat al een eerste groot verschil is met de lessen aan Odisee), dit wil zeggen dat ik iedere 3 weken een variërende rooster heb. Hierin keren sommige vakken steeds terug, maar verschijnen er ook steeds andere lessen.

Op maandag vinden de lessen Gamification plaats, deze horen niet bij mijn individueel traject en dus betekent dit voor mij dat ik op maandag niet naar La Salle moet gaan. Ik neem dan de tijd om te werken aan mijn Bachelorproef, het schrijven aan mijn blog of het doen van zoveel mogelijk huishoudelijke taakjes…

Dinsdag start mijn eerste les “Spanish Language Course” , hierin krijgen we een zo groot mogelijke basis Spaans mee, waardoor we naarmate de lessen vorderen, ook zelfstandiger en zelfzekerder worden in het Spaans spreken. Op dinsdag krijgen we steeds enkel en alleen ’theorie’ lessen Spaans. Dit verschilt met donderdag en vrijdag, waar we ook ‘work’ tijd krijgen.

Woensdag middag start de les ACAI. Deze lessen vind ik veruit de meest interessantste lessen tot nu toe. Hier komen we iedere week in contact met een ander thema. Zo hebben we al gewerkt rond duurzaamheid en onze eigen ecologische voetafdruk en de invloed van fysische activiteit op de vatbaarheid voor cardiovasculaire aandoeningen. Later zullen er nog lessen volgen rond ergonomie, eetstoornissen enzoverder. Ieder thema wordt ook voorgesteld door een gastspreker die gespecialiseerd is in het onderwerp. Zo zullen de lessen ergonomie door een docent Ergotherapie gegeven worden, de lessen over eetstoornissen door de docent Voeding- en dieetkunde, de lessen fysieke gedragsfactoren i.f.v. hart- en vaataandoeningen door de docent Fysiotherapie enz.

Iedere week krijgen we ook een opdracht mee naar huis om af te werken tegen de volgende les toe. Deze moeten we dan uploaden op het online platform zodat alle andere studenten de taak kunnen zien en er commentaar aan kunnen toevoegen. De bedoeling hiervan is om op het einde van het traject een bredere kijk te hebben op je eigen gezondheid en wat er hieraan veranderd kan worden om meer bewust te leven. Heel dit vak draait dus deels rond zelfreflectie en het stilstaan bij de eigen verantwoordelijkheid aan je gezondheid.

Donderdag en vrijdag zien er ongeveer hetzelfde uit. Deze dagen bestaan eerst uit een uur “Spanish Language Course” , gevolgd door twee uur “Spanish Language Course Work”. Hierin zetten we onze ’theorie’ om in praktijk. We oefenen al het geleerde en leren we vlotte en spontane conversaties voeren met elkaar. In deze lessen krijgen we ook steeds huiswerk mee. Dit moeten we dan maken tegen de eerstvolgende les en geven we mini-presentaties over onze familie, onze hobby’s en dergelijke … in het Spaans uiteraard.

UPCOMING:

  • Stage! Ik zal vier weken stagelopen in Madrid. Sinds kort weet ik ook waar ik deze stage zal vervullen. Op mijn vraag, heeft mijn persoonlijke stagecoördinator er alles aan gedaan om een stageplek te vinden binnen het werkveld fysieke revalidatie. Daarom zal ik stage kunnen lopen in CEDEAC Centro de Referencia Estatal de Atencíon Al Daño Cerebral. Deze instelling ziet toe op en ondersteunt de drie volgende zaken:

– Het aanbieden van programma’s voor sociale en gezondheidsrehabilitatie aan mensen met hersenschade aan en het bevorderen van de verbetering van de kwaliteit van leven van de getroffenen en inclusief die van hun families.

-Informeren en aanbieden van technisch advies over de rehabilitatie van de hersenbeschadiging die heeft plaatsgevonden. Aanbieden van training en lesgeven aan professionals over verworven hersenschade.

– Promoten en samenwerken aan onderzoeksprojecten op het gebied van hersenletsels.

Ik kijk enorm hard uit naar deze stage. Ze zal kort zijn, maar in mijn ogen niets te kort schieten. Dit is het eerste maal dat ik een volledige stage zal lopen binnen het hierboven vermeldde werkveld en ben daarom ook erg blij dat het dan meteen in dit centrum kan zijn, waar ze de nieuwste materialen en toestellen gebruiken en enorm vooruitlopen op vlak van technologische rehabilitatie.

  • Tijdens het weekend van 5-6 en 7 april, zal ik meewerken aan het Transmedia Jam Weekend. Hierin werken de studenten van alle richtingen aan La Salle en zelfs uit andere scholen dan UAM samen in groep aan het programmeren van een spel. De studenten leren zo niet enkel en alleen samen werken met elkaar of met andere nationaliteiten, maar ook de skills om eender welk idee voor een spel om te zetten naar computertaal en zo te komen tot een praktisch eindproduct. (Ik kijk hier enorm naar uit aangezien het me heel erg interessant lijkt, maar schrik er ook wat van terug aangezien ik van mezelf wel kan zeggen dat ik niet de meest snuggere persoon ben als het aankomt op technologie…  Anyhow, ik ben van plan om er het beste van te maken en hopelijk zoveel mogelijk bij te leren!)

Zo, dit is een korte samenvatting van wat ik zo doordeweeks op school meemaak en wat me nog binnenkort te wachten staat. Zoals ik al zei, kijk ik er enorm naar uit en kan dus niet wachten tot ik ieder ding heb kunnen uitproberen. Tot dan moet ik  nog heel even geduld hebben.

 

Hasta luego!

Alyanne

One Response to A week in my life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *